Σύντομες ειδήσεις

Σύντομες ειδήσεις

1.-Συνεχίζονται οι κατηχήσεις της Τετάρτης, από τον Πάπα, Φραγκίσκο.

Αυτή τη φορά, Πάπας πάνω σε κείμενο των Πράξεων των Αποστόλων.

Είπε ότι το παράδειγμα των μαρτύρων που δεν πρόδωσαν τη πίστη τους, στηρίζονταν στη δύναμη του Αγ Πνεύματος που υπήρχε μέσα τους.

Ο Πάπας απεύθυνε επίσης έκκληση για το σεβασμό των ατόμων με Alzhimer. 

2.- Να βρούμε δρόμους για την πλήρη ενότητα των «Εκκλησιών»

Αυτό τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος, σε συνέδριο που  έγινε στη Ρώμη, με τη συμμετοχή πάνω των  80 ατόμων, διάφορων ανατολικών εκκλησιών, πάνω στο κανονικό δίκαιο.

Το συνέδριο έγινε με τη  συμπλήρωση  50 χρόνων  από την ύπαρξη αυτού του θεσμού.

Ο Πάπας  τους απεύθυνε με την ευκαιρία ένα μήνυμα. Λέει: «είστε παράδειγμα «συνοδικότητας»

Τόνισε ότι οφείλουμε να βρούμε σημεία σύγκλησης για μια πλήρη ενότητας  μέσα στην Εκκλησία με τις διάφορες παραδόσεις της. 

3.- Στις 25 και 27 Ιουνίου δημοσιεύτηκε  από την Curia Romana  η Αποστολική  παραίνεση «praedicate evangelium»  (κηρύξτε το Ευαγγέλιο) Είναι συνέχεια του «Pastor  Bonus» του Πάπα Ιωάννου Παύλου (1988)

Μετά από μια συγκέντρωση του συμβουλίου  των Καρδιναλίων το κείμενο στάλθηκε στις τοπικές Συνόδους  κάθε κράτους, και στις Ανατολικές Εκκλησίες, στους Γενικούς Ηγουμένους και στα καθολικά πανεπιστήμια,   και περιμένουν …Απαντήσεις και διορθώσεις

Ο Πάπας Φραγκίσκος ίδρυσε το Συμβούλιο των Καρδιναλίων το Σεπτέμβριο του 2013 με σκοπό την καλύτερη λειτουργία της κεντρικής Curia.  Η πρώτη συγκέντρωση του συμβουλίου έγινε τον Οκτώβριο  του 2013. αυτό το συμβούλιο αποτελείται από  6  Καρδιναλίους.

π.α.φ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου