Σύντομες ειδήσεις

Σύντομες ειδήσεις

1.- Κυριακή 29 Σεπτεμ. ο Πάπας τέλεσε τη λειτουργία στην πλατεία του Αγ. Πέτρου για την ημέρα του μετανάστη. Υπήρχαν πολλοί μετανάστες εκεί!
Σε 'όλο τον κόσμο υπολογίζεται ότι πάνω από 70 εκατομμύρια αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα τους για καλύτερες συνθήκες ζωής εκ των οποίων γύρω στα 26 εκατομμύρια είναι πρόσφυγες στη Ιταλία οι πρόσφυγες είναι γύρω στους 190 χιλιάδες. Στην Ελλάδα ο αριθμός είναι πάρα πολύ μεγάλος!!! Λέει ο Πάπας: Να υποδεχθούμε, Να προστατέψουμε και ενσωματώσουμε αυτούς τους πρόσφυγες στη κοινωνία μας.

2.- Ο Πάπας καθιέρωσε την 3η Κυριακή του λειτουργικού έτους ως ημέρα αφιερωμένη στο Λόγο του Θεού. Ο Πάπας ξεκινά από την Αγ. Γραφή , το ευαγγέλιο του Λουκά που λέει άνοιξε την καρδιά τους για να κατανοούν Τη Γραφή. Ο Πάπας συνεχίζει και λέει: η αγνόηση της Γραφής, είναι αγνόηση του ίδιου του Ιησού!!!

3.- Οι μητέρες των Κούρδων βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτύρονται για την απαγωγή, με τη βία, των παιδιών του από το PKK και αυτό για τα εκπαιδεύσουν στη βία ενάντια συνανθρώπων τους. αυτό συμβαίνει κυρίως στη νότια Τουρκία. Η διαμαρτυρία ξεκίνησε από τη πόλη Dyarbakir. Αλλά και στη Σαμψούντα πολλές μητέρες ενωθήκαν σε αυτή τη διαμαρτυρία

4.- Το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής είναι ηθικό!!! Αυτό τόνισε ο Πάπας στους συνέδρους που συμμετείχαν στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

π.α.φ
  

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου