Σύντομες ειδήσεις

Σύντομες ειδήσεις

1.- 11η Φεβρουαρίου ημέρα προσευχής για τους αρρώστους 

Ο Καρδινάλιος της Καλκούτας μας λέει να μεταφέρουμε την αγάπη της Εκκλησίας σε ‘όσους υποφέρουν, Λέει: «Δωρεά λάβατε, δώστε δωρεά»
Από τη πατρίδα του την Ινδία όπου υπάρχει μεγάλη αδικία και διαφορά ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς, πολλοί άρρωστοι που κανένας δεν ενδιαφέρεται αλλά μόνο οι μοναχές της Μητέρας Τερέζας . μας καλεί να ενδιαφερθούμε για όσους υποφέρουν.  Να συμπάσχουμε μαζί τους και να ενδιαφερόμαστε γι αυτούς.

2.- Ο Χριστιανός, ο άνθρωπος των μακαρισμών

Στη συγκέντρωση στο Abu Dhabi, ο Πάπας είπε στους πιστούς, ότι χριστιανός πρέπει να είναι ο άνθρωπος των μακαρισμών.
Ήταν η τελευταία συνάντηση του Πάπα με τους πιστούς στα Αραβικά Εμιράτα «μακάριοι οι φτωχοί, οι πράοι, οι δίκαιοι» Οι μακαρισμοί δεν είναι για υπεράνθρωπους αλλά για ανθρώπους της  καθημερινότητας, αλλά που πιστεύουν! Έτσι γινόμαστε «κανάλια» της χάρης του Θεού για την ανθρωπότητα!!

3.- Ο διάλογος αναμεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, εγγύηση για την ειρήνη του κόσμου

Στα Ενωμένα Εμιράτα, στο Abu Dhabi, υπογράφηκε μεταξύ του Πάπα και ανώτατου Ιμάμη ένα ανακοινωθέν για την συναδέλφωση των λαών.
Σ αυτό αναφέρθηκε ο Πάπας   στις 6 Φεβρουαρίου στη Ρώμη. Η συναδέλφωση των λαών ως βάση και εγγύηση για την ειρήνη στο κόσμο.
Ευχαρίστησε στις αρχές των Εμιράτων για την πρόσκληση.
Ευχαρίστησε επίσης όσων είναι στην εξυπηρέτηση των πιστών στα Εμιράτα: Εκείνων των Λατίνων, των Σύρο-Μαλαγκαρέζων, των Μαλαγκαρέζων, των Μαρονιτών, εκείνων που προέρχονται από τις Φιλιππίνες, Όλους αυτούς που γέμισαν το στάδιο (40000) για τη Λειτουργία, και ‘όσοι ήταν  από έξω.

4.- Φυλακές, αλλά  με «παράθυρο ανοιχτό»

Κάθε ποινή  δεν πρέπει να είναι οριστική «κλειστή» πρέπει να ‘έχει ένα παράθυρο ανοιχτό».αυτό είπε ο Πάπας στους φύλακες των φυλακών στη Ρώμη,. Ο Καθένας πρέπει να έχει την ελπίδα μιας δεύτερης ευκαιρίας,  μία ποινή δίχως ελπίδα δεν χρησιμεύει σε τίποτε.

Π.α.φ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (B)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

22 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Παυλίνου, επισκόπου

  Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος). Συνάντησε τον επίσκοπο Αμβρόσιο του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου