ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1.- Μία ημέρα, στις 4 Φεβρουαρίου, για την παγκόσμια αδελφοσύνη.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Guteres ευχαρίστησε τον Πάπα γι αυτή τη πρωτοβουλία. Αυτός ο θεσμός ω θεσπίσθηκε στις 20 Αυγούστου από τον μέγα Ιμάμη Al-Azhar στο Abu Dhabi Τα μέλη αποτελούνται από χριστιανούς και μουσουλμάνους.

2.- Ήταν φυλακισμένος για 5 μήνες των Isis
Διηγήθηκε την περιπέτεια του σε ένα βιβλίο με τίτλο: «Μοναχός όμηρος των Isis»
Βρίσκεται στη Ρώμη για θεραπεία της σπονδυλικής στήλης από τις κακουχίες από την κράτησή του.  Μετά από κράτηση για 3 μήνες στο Raqqa και μετά στη Palmira. Εκεί συνάντησε 250 ενορίτες του χριστιανούς. Συνάντησε τους αρχηγούς των jihadisti. Οι οποίοι του διάβασαν μια καταγγελία από τον Χαλίφη της Βαγδάτης. Έμαθε ότι , μπορεί να τελέσει τη Θ. Λειτουργία που γι αυτόν ήταν ένα θαύμα!!!
Τον ρώτησαν αν ακόμα πιστεύει στο διάλογο με τους μουσουλμάνους. Αλλά όπως είναι φίλος του Paolo dal Olio πρωτοπόρο στη διάλογο με τους μουσουλμάνους. Όταν ζήτησα την αιτία αυτής της θετικής μεταχείρισης μου απάντησαν πως αυτοί οι χριστιανοί δεν επιτέθηκαν με όπλα εναντίον τους!!! Τότε κατάλαβα πως δεν χρειάζεται Βία. Του ζήτησαν να προσχωρήσει στο Ισλάμ.
Ο π. Zacques Mourard, βρήκε δύναμη και παρηγοριά στο Άγιο Ροδάριο, και την εμπιστοσύνη που είχε στη Παναγία. Με το που άρχιζα το Ροδάριο κάθε πόνος ξεχνιόνταν. Σίγουρα με βοήθησαν οι προσευχές τόσων χριστιανών!!

3.- Στη πλατεία di Spagna ο Πάπας εμπιστεύεσαι όποιον έχασε την ελπίδα
Στις 8 του Δεκέμβρη στην πλατεία di Spagna ο Πάπας απαγγέλει μια προσευχή για να ευχαριστήσει το Θεό για την Μητέρα που μας δίνει. Υπενθυμίζει επίσης τη νίκη του Ιησού πάνω στο κακό, την αμαρτία. Παρόν ήταν η Δήμαρχος της Ρώμης Virginia Raggi και ο Καρδινάλιος Angelo de Donati Αφού τοποθέτησε στη βάση του αγάλματος τριαντάφυλλα, έψαλε τις λιτανείες. Αν και αμαρτωλοί, είπε, με την ευσπλαχνία του Θεού ξανασηκωνόμαστε.
Επιστέφτηκε στη Παναγία, ‘όσους έχουν χάσει την ελπίδα τους. και συνέχισε: ο Κύριος να σπάσει τις αλυσίδες του κακού. Παρών ήταν και μια ομάδα 100 ατόμων με κινητικά προβλήματα και με τους οποίους συνομίλησε ο Πάπας.

π.α.φ
   

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Ροβέρτου, Αββά

  Ο Άγιος Ροβέρτος γεννήθηκε στο Gargrave του York (Ηνωμένο Βασίλειο), προς τα τέλη του 11ου αιώνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, επιστρέφοντας στην Αγγλία

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου