Σύντομες ειδήσεις

Σύντομες ειδήσεις

1.- Ο Πάπας πουλάει το δώρο της Lamborghini

Με τα χρήματα θα κατασκευαστεί ένας βρεφοκομικός σταθμός στη πεδιάδα της Νινευή στο Ιράκ, 30 χιλιόμετρα μακριά από τη Μοσούλη,     και ο οποίος καταστράφηκε από τους φανατικούς Ισλαμιστές  επίσης θα κατασκευαστεί και ένα κέντρο πολλών χρήσεων, η Lamborghini ήταν δώρο της εταιρείας στον Πάπα.

2.- Η εγκύκλιος  του Πάπα για την Σαρακοστή

Ποια πρέπει να είναι  η συμπεριφορά μας απέναντι στα  άτομα του περιβάλλοντός μας και το ίδιο το περιβάλλον;  Ο Πάπας μας λέει να μην έχουμε μια καταστροφική τάση!
Η αμαρτία της εποχής μας  είναι να θεωρούμε τον εαυτό μας «αφεντικό», ιδιοκτήτη της  δημιουργίας. 
Ξεκινώντας από την επιστολή προς τους Ρωμαίους που  λέει ότι ο άνθρωπος ως παιδί του Θεού, οδηγείται από το Άγιο Πνεύμα,   και δεν πρέπει να καταστρέφει τα δημιουργήματα γιατί  « η φύση προσμένει  με λαχτάρα πότε θα φανερωθεί η δόξα   των παιδιών του Θεού»   .    να κάνουμε δικά μας τα αισθήματα του Αγ Φραγκίσκου για τα «αδέλφια μας τα δημιουργήματα»   και όχι να τα … «εκμεταλλευόμαστε».

3.- Όχι στην θανατική ποινή!!!

Αυτό είπε  ο Πάπας  σε τηλεοπτική επικοινωνία στις 27 Φεβρουαρίου απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις Βρυξέλες  όπου συνεδρίαζε    μαζί με την παγκόσμια οργάνωση για τη ζωή.  Θα τελειώσει μέσα Μαρτίου. Είπε ο Πάπας: η ζωή είναι δώρο του Θεού το οποίο οφείλουμε να το προστατεύσουμε. Η Εκκλησία πάντα υπεράσπισε τη ζωή. Να δεθεί  η ευκαιρία στο φταίχτη για μετάνοια. Μιας δεύτερης ευκαιρίας!!!

4.- Στο  Bangui, στη Κεντρική Αφρική πάει ο καρδινάλιος  Kοnrad Krazewski, ο οποίος στις  2 Μαρτίου θα εγκαινιάσει τη λειτουργία ενός κέντρου υγείας , χρηματοδοτούμενο  από την Αγ Έδρα. Και με συνεργασία με το νοσοκομείο Bambino Gesu Ρώμης . στη χώρα αυτή δεν υπάρχει ακόμα ειρήνη. Όμως με τη  κρατική  συνεργασία άρχισε η εκπαίδευση τοπικού προσωπικού. 

π.α.φ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου