Σύντομες ειδήσεις

Σύντομες ειδήσεις

1.- Ο Πάπας πουλάει το δώρο της Lamborghini

Με τα χρήματα θα κατασκευαστεί ένας βρεφοκομικός σταθμός στη πεδιάδα της Νινευή στο Ιράκ, 30 χιλιόμετρα μακριά από τη Μοσούλη,     και ο οποίος καταστράφηκε από τους φανατικούς Ισλαμιστές  επίσης θα κατασκευαστεί και ένα κέντρο πολλών χρήσεων, η Lamborghini ήταν δώρο της εταιρείας στον Πάπα.

2.- Η εγκύκλιος  του Πάπα για την Σαρακοστή

Ποια πρέπει να είναι  η συμπεριφορά μας απέναντι στα  άτομα του περιβάλλοντός μας και το ίδιο το περιβάλλον;  Ο Πάπας μας λέει να μην έχουμε μια καταστροφική τάση!
Η αμαρτία της εποχής μας  είναι να θεωρούμε τον εαυτό μας «αφεντικό», ιδιοκτήτη της  δημιουργίας. 
Ξεκινώντας από την επιστολή προς τους Ρωμαίους που  λέει ότι ο άνθρωπος ως παιδί του Θεού, οδηγείται από το Άγιο Πνεύμα,   και δεν πρέπει να καταστρέφει τα δημιουργήματα γιατί  « η φύση προσμένει  με λαχτάρα πότε θα φανερωθεί η δόξα   των παιδιών του Θεού»   .    να κάνουμε δικά μας τα αισθήματα του Αγ Φραγκίσκου για τα «αδέλφια μας τα δημιουργήματα»   και όχι να τα … «εκμεταλλευόμαστε».

3.- Όχι στην θανατική ποινή!!!

Αυτό είπε  ο Πάπας  σε τηλεοπτική επικοινωνία στις 27 Φεβρουαρίου απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις Βρυξέλες  όπου συνεδρίαζε    μαζί με την παγκόσμια οργάνωση για τη ζωή.  Θα τελειώσει μέσα Μαρτίου. Είπε ο Πάπας: η ζωή είναι δώρο του Θεού το οποίο οφείλουμε να το προστατεύσουμε. Η Εκκλησία πάντα υπεράσπισε τη ζωή. Να δεθεί  η ευκαιρία στο φταίχτη για μετάνοια. Μιας δεύτερης ευκαιρίας!!!

4.- Στο  Bangui, στη Κεντρική Αφρική πάει ο καρδινάλιος  Kοnrad Krazewski, ο οποίος στις  2 Μαρτίου θα εγκαινιάσει τη λειτουργία ενός κέντρου υγείας , χρηματοδοτούμενο  από την Αγ Έδρα. Και με συνεργασία με το νοσοκομείο Bambino Gesu Ρώμης . στη χώρα αυτή δεν υπάρχει ακόμα ειρήνη. Όμως με τη  κρατική  συνεργασία άρχισε η εκπαίδευση τοπικού προσωπικού. 

π.α.φ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα ενοριών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΟΡΙΩΝ  Οικισμός Ενορία 4-5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

5η Κυριακή του Έτους

  5η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Α΄     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 95 [94], 6-7) Ελάτε, να προσκυνήσουμε τον Θεό, και να προσπέσουμε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 4 Φεβρουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου