Συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τους αστροναύτες

Συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τους αστροναύτες

Η συνάντηση ήταν μια συνέχεια στο διάλογο, του περασμένου Οκτωβρίου όταν στις 26, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε συνδεθεί με το διάστημα με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα  και είχε συνομιλήσει με το πλήρωμα  του διεθνούς διαστημικού σταθμού.

Ο Ποντίφικας δέχτηκε χθες στο Βατικανό τους αστροναύτες  της αποστολή IIS-53, μεταξύ των οποίων και  ο Ιταλός Paolo Nespoli. Κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση επίσης  για την ευθραυστότητα της γης. Στα μικρόφωνα του Πρακτορείου ειδήσεων Vatican News, ο  Nespoli αποκάλυψε  ότι στον  Ποντίφικα δωρίστηκε  μια φόρμα αστροναύτη με τα φτερά του αγγέλου  και το όνομα Πάπας Φραγκίσκος.

Το να ταξιδεύει κανείς στο διάστημα καλυτερεύει τον κόσμο.

"Η δυνατότητα να πάει κανείς στο διάστημα – υπογραμμίζει ο Ιταλός αστροναύτης  – σε αλλάζει».  Για πρώτη φορά από το διάστημα  αισθάνεσαι γήινος. Και βέβαια εκτιμάται η ομορφιά  αλλά και η ευπάθεια της γης. Μετά από μία επίσκεψη στο διάστημα  είσαι ένας καλύτερος άνθρωπος". Το διάστημα δεν προσφέρει απαντήσεις, αλλά διευρύνει αυτό που πιστεύεις.  Βλέπεις ότι ο πλανήτης  «είναι  ένα κομμάτι τη γης»  Από εκεί πάνω  είναι δύσκολο  να δεις γεωγραφικά σύνορα. Το μοναδικό ξεκάθαρο όριο  είναι αυτό της ατμόσφαιρας. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να διατηρήσουμε αυτό το μικρό και λεπτό σύνορο.

Εκπρόσωποι όλης της ανθρωπότητας

Στις 26 του περασμένου Οκτωβρίου ο Ποντίφικας είχε συνδεθεί με κάμερες με το πλήρωμα του διεθνούς διαστημικού σταθμού. Κατά την συνομιλία του με τους αστροναύτες που διήρκησε 25 λεπτά έκανε ερωτήσεις  στους αστροναύτες. Εσείς – τους είπε – « είστε ένα μικρό Γυάλινο” στο οποίο η «ολότητα είναι πιο μεγάλη από το σύνολο των μερών”. “Σας αισθανόμαστε – είχε πει τότε ο Πάπας ολοκληρώνοντας τον διάλογο μαζί τους – ως εκπροσώπους όλης της  ανθρώπινης οικογένειας  στο μεγάλο σχέδιο της αναζήτησης που είναι ο διαστημικός Σταθμός”.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ  9 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός

20η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ  Κύκλος Γ΄     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 84 [83], 10-11) Κοίταξε, Θεέ, υπερασπιστή μας, στρέψε το βλέμμα σου στο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου