Συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Naruhito

Συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Naruhito

Η ιδιωτική συνάντηση στο Αυτοκρατορικό Παλάτι του Τόκιο, διήρκεσε μισή ώρα. Ο Πάπας προσέφερε στον αυτοκράτορα μια ψηφιδωτή εικόνα "Άποψη της Αψίδας του Τίτου"
Μετά τη συνάντηση με τα θύματα της τριπλής καταστροφής, ο Πάπας πήγε στο αυτοκρατορικό παλάτι στο Τόκιο για προσωπική συνάντηση με τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Naruhito. Ο Πάπας Φραγκίσκος έγινε δεκτός από τον αυτοκράτορα Naruhito στην είσοδο του αυτοκρατορικού ανακτόρου και, αφού διέσχισαν μαζί την αυλή, στην αίθουσα ακροατηρίων, όπου έγινε η επίσημη φωτογραφία της συνάντησης, η οποία στη συνέχεια έγινε ιδιωτική.
Η συνομιλία μεταξύ Φραγκίσκου και Naruhito διήρκεσε μισή ώρα, από 11.01πμ έως 11.31πμ τοπική ώρα. Ο Πάπας προσέφερε στον αυτοκράτορα μια ψηφιδωτή εικόνα "Άποψη της Αψίδας του Τίτου" που τραβήχτηκε από μια ακουαρέλα του Ρωμαίου ζωγράφου Φιλίππου Ανιβιττή.
Το Αυτοκρατορικό Παλάτι της Ιαπωνίας
Το αυτοκρατορικό παλάτι του Τόκιο βρίσκεται κοντά στον κεντρικό σταθμό, στον ίδιο χώρο όπου κάποτε βρισκόταν το κάστρο του Edo ή η έδρα του Σογκούν της οικογένειας Tokugawa που κυβέρνησε την Ιαπωνία από το 1603 έως το 1867.
Το 1869 ο αυτοκράτορας Meiji μετακόμισε την έδρα του από το Κιότο στο Τόκιο και από τότε το παλάτι γίνεται αυτοκρατορική επίσημη κατοικία. Καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και ξαναχτίστηκε λίγο αργότερα με το ίδιο ακριβώς στιλ. Το κτίριο εμπλουτίζεται με μεγάλα πάρκα που το περιβάλλουν και με τα οποία υπάρχουν πάνω από 300 κερασιές, αυτές είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο για το ροζ χρώμα που παίρνουν κατά τη διάρκεια της περιόδου της ανθοφορίας.
Ειδικότερα, στα ανατολικά υπάρχουν οι κήποι Higashi Gyoen: στο εσωτερικό του φιλοξενούν το Tokagakudo, το μεγάλο οκταγωνικό αίθριο συναυλιών που καλύπτεται με κεραμικά, που χτίστηκε το 1966 για τα 60α γενέθλια της αυτοκράτειρας Kojom, που πέθανε το 2000. Το πάρκο Gaien είναι επίσης εντυπωσιακό όπου υπάρχει το μεγάλο χάλκινο άγαλμα του σαμουράι Kusunoki Masashige, που έζησε τον 14ο αιώνα, ανεγέρθηκε.
Ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο
Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας, η Αυτού Αυτοκρατορική Μεγαλειότητα Naruhito, είναι ο μεγαλύτερος γιος του πρώην αυτοκράτορα Akihito και ο πρώην αυτοκράτορας Michiko, γεννήθηκε στο Togu Palace, στο Τόκιο, το 1960. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου Gakushuin το 1982 και ένα χρόνο αργότερα, μπήκε στο Metron College στο Πανεπιστήμιο Oxfod, όπου σπούδασε για άλλα τρία χρόνια. Μετά τον θάνατο του παππού του, ο αυτοκράτορας Hirohito, τον Ιανουάριο του 1989, έγινε κληρονόμος του θρόνου και επισήμως στεφανωμένος πρίγκιπας κατά τη διάρκεια τελετής τον Φεβρουάριο του 1991.
Naruhito και η νέα εποχή της Ιαπωνίας
Την 1η Μαΐου 2019, ο Naruhito ανήλθε στο θρόνο του Χρυσάνθεμου, μετά την παραίτηση του πατέρα του, του αυτοκράτορα Akihito, μετά από περισσότερα από 30 χρόνια βασιλείας. Ως εκ τούτου, η Ιαπωνία γνώρισε μία αλλαγή την οι διεθνείς παρατηρητές χαρακτήρισαν ιστορική. Η παραίτηση του Akihito είναι στην πραγματικότητα η πρώτη στα τελευταία 200 χρόνια της ιστορίας της ιαπωνικής βασιλικής κατοικίας, της αρχαιότερης κληρονομιάς της μοναρχίας στον κόσμο. Σύμφωνα με το Ιαπωνικό Σύνταγμα, ο αυτοκράτορας είναι το «σύμβολο του κράτους και η ενότητα του λαού του».
Ο ογδόντα πεντάχρονος Akihito άφησε στο θρόνο τον μεγαλύτερο γιο του για να ανοίξει μια νέα εποχή της "θαυμάσιας αρμονίας", στην ιαπωνική εποχή "Reiwa", και να θέσει τέρμα στην εποχή "Heisei" της "Επίτευξης της ειρήνης". Κατά την τελευταία δημόσια εμφάνιση, στις 30 Απριλίου 2019, ο Akihito είπε ότι θα προσευχηθεί για τη διατήρηση της ειρήνης και της ευτυχίας κατά τη νέα εποχή.


 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 18 Ιουλίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου