Συνάντηση του Καθολικού κλήρου του Αιγαίου

Συνάντηση του Καθολικού κλήρου του Αιγαίου

Στιγμιότυπο_2021-01-07-11_2.jpg

Τόσο μακριά, αλλα τόσο κοντά!

Εάν στο δράμα της πανδημίας αναζητούσε κάποιος κάτι καλό να αποκομίσει αυτό θα μπορούσε να είναι ο μηδενισμός των αποστάσεων που εξασφαλίζουν οι διαδικτυακές συναντήσεις.
Από οπουδήποτε ο οποιοσδήποτε μπορεί να συνομιλήσει, να εργαστεί και να επικοινωνήσει με τους συνανθρώπους του εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία.

Στιγμιότυπο_2021-01-07-11_3.jpg

Αυτές τις δυνατότητες αξιοποίησε ο Καθολικός Ιερός Κλήρος του Αιγαίου και ανταποκρινόμενος στο κοινό κάλεσμα των δύο Ποιμένων του, του Σεβασμιοτάτου Νικολάου και του Σεβασμιοτάτου Πέτρου, συμμετείχε σε μια διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ συναδέλφων και συνεργατών.
Ιεράρχες, Πρεσβύτεροι και Μοναχοί που δραστηριοποιούμαστε στα νησιά του Αρχιπελάγους, από τη Χίο και τη Λέσβο μέχρι την Πάρο, τη Σαντορίνη και την Κρήτη χαιρετιστήκαμε, ευχηθήκαμε, ανταλλάξαμε απόψεις, μοιραστήκαμε προβληματισμούς και ανησυχίες, ιδέες και προτάσεις, αλλά το κυριότερο αισθανθήκαμε αδέλφια, συνοδοιπόροι και συναγωνιστές που αγωνιζόμαστε για έναν κοινό σκοπό: τη Δόξα του Θεού, την εδραίωση της Βασιλείας Του, τη σωτηρία των ψυχών και την πρόοδο της Εκκλησίας.

Στιγμιότυπο_2021-01-07-12_2.jpg

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε η σημασία που έχει η αλληλοϋποστήριξη και η αλληλοβοήθεια μεταξύ μας, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι οι συνδιαλέξεις να γίνονται συχνότερα, καθότι οι γηραιότεροι μεταδίδουν τη σοφία της εμπειρίας στους νεότερους ενώ αυτοί οι τελευταίοι ανταποκρίνονται μεταδίδοντάς τους εναλλακτικούς τρόπους σύγχρονης ποιμαντικής.

Στιγμιότυπο_2021-01-07-12_3.jpg

Συγκινητική ήταν η στιγμή που έλαβε το λόγο ο Father John από τη Σύρο. Έχοντας να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας αναγκάστηκε να περιορίσει εδώ και καιρό τις μετακινήσεις του. Αυτό όμως δεν τον πτοεί και δεν του στερεί το χαμόγελο και την αισιοδοξία. Με ειλικρίνεια εξέφρασε τη χαρά του που έστω μπροστά σε μια κάμερα και μιλώντας σε ένα μικρόφωνο μπόρεσε να χαιρετίσει και να επικοινωνήσει με παλαιούς, καλούς του φίλους και συναδέλφους.

Στιγμιότυπο_2021-01-07-13_2.jpg

Το διαδικτυακό ραντεβού ανανεώθηκε για να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρόνο.

Ευχή όλων φυσικά είναι η ταχεία επαναφορά των πραγμάτων στην κανονικότητα. Τότε οι προσκλήσεις για φιλοξενία στα όμορφα νησιά του Αιγαίου που απευθύναμε αλλά και που λάβαμε επιτέλους θα υλοποιηθούν, αφού όπως γράφει και ο Ψαλμός (133):
«Πόσο ωραίο είναι, πόσο ευχάριστο, να βρίσκονται μαζί τα αδέλφια».

Στιγμιότυπο_2021-01-07-13_3.jpg

Π.Γ.Π

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου