Συνάντηση Πούτιν – Όρμπαν με Χριστιανούς Ηγέτες της Μέσης Ανατολής

Συνάντηση Πούτιν – Όρμπαν με Χριστιανούς Ηγέτες της Μέσης Ανατολής

Με τους επικεφαλής των Χριστιανικών Εκκλησιών στη Μέση Ανατολή, είχαν συνάντηση το βράδυ της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Όρμπαν.

Να αναφερθεί ότι η συνάντηση του Ρώσου Προέδρου με τους Θρησκευτικούς Ηγέτες, έγινε με πρωτοβουλία του Ούγγρου Πρωθυπουργού.

«Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά εδώ και πολλά χρόνια και ήδη εξήγησα στον Πρόεδρο Πούτιν γιατί βρισκόμαστε σήμερα εδώ» – ανέφερε ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κ. Όρμπαν.

Επίσης ο Ούγγρος Πρωθυπουργός τόνισε ότι «πριν από πολλά χρόνια, αναλογιστήκαμε για πάρα πολλά πράγματα που συμβαίνουν, ειδικά αυτό που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή και στις χριστιανικές κοινότητες.»

«Υπήρξαν πολλές απόψεις για τα εκεί γεγονότα, και ήταν δύσκολο να αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε. Τότε αποφάσισα να ζητήσουμε λύσεις, από τους επικεφαλής των Εκκλησιών που ζουν στην περιοχή» – πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

Σε άλλο σημείο ο κ. Όρμπαν αναφέρθηκε στη σημαντική αυτή συνάντηση, υπογραμμίζοντας πως «θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για σημαντικά θέματα που μπορούμε να κάνουμε για την περιοχή, αλλά και να δούμε ο ένας τον άλλον από κοντά».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Πούτιν αφού χαιρέτησε τους θρησκευτικούς ηγέτες, ευχαρίστησε τον Ούγγρο Πρωθυπουργό για την εν λόγω συνάντηση.

«Έχω συναντηθεί και άλλες φορές μαζί σας. Αλλά θέλω να πω και ξέρετε ότι η Ρωσία κάνει συνεχείς και σταθερές προσπάθειες για να επιβάλει την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή» – τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Πούτιν.

Στη συνέχεια ο Ρώσος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι «όπως είναι γνωστό η Ρωσία κάνει πολλά για καταπολεμήσει αυτό το παγκόσμιο κακό που λέγεται τρομοκρατία, κυρίως στο έδαφος της Συρίας και στον αγώνα κατά του ISIS».

«Παρά το γεγονός ότι η Μέση Ανατολή είναι το λίκνο του Χριστιανισμού, γινόμαστε μάρτυρες της πολύ δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι Χριστιανοί, με δολοφονίες, διωγμούς, ληστείες, απαγωγές, κτλ» – συμπλήρωσε ο Πρόεδρος Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος αφού ενημέρωσε τους θρησκευτικούς ηγέτες για τις ενέργειες που έχουν γίνει, τόνισε ότι «δεν μπορούμε να βλέπουμε τι συμβαίνει στους χριστιανούς στη Μέση Ανατολή χωρίς δάκρυα στα μάτια».

«Γνωρίζουμε τι συμβαίνει και καταλαβαίνουμε τις ανάγκες που αντιμετωπίζετε, και είμαστε εδώ σήμερα για να κάνουμε ότι μπορούμε περισσότερο για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή» – πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Πούτιν.

Τέλος ο Πρόεδρος της Ρωσίας μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου προς όλους, τονίζοντας ότι νωρίτερα είχε την χαρά να μιλήσει τηλεφωνικά μαζί του.

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Πηγή: Romfea.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Ροβέρτου, Αββά

  Ο Άγιος Ροβέρτος γεννήθηκε στο Gargrave του York (Ηνωμένο Βασίλειο), προς τα τέλη του 11ου αιώνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, επιστρέφοντας στην Αγγλία

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου