Συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας

Συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 5 Μαϊου στο Πατριαρχικό Μέγαρο στη Σόφια η συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Νεόφυτο και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος και οι συνοδεία του, έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Πατριάρχη και τους Ιεράρχες, οι οποίοι τους καλωσόρισαν στην Βουλγαρία.

Ο Πατριάρχης Νεόφυτος στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, τον Άγιο Κλήμη της Αχρίδος, τονίζοντας ότι μέσα από τους Αγίους αυτούς εξαπλώθηκε ο Χριστιανισμός στην Ευρώπη και πέρα από τα σύνορά της.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας εξήρε τις δηλώσεις του Πάπα για τις χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης, καθώς και για την αυξανόμενες διώξεις των Χριστιανών.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Νεόφυτος χαρακτήρισε την επίσκεψη του Πάπα "έκφραση σεβασμού προς την Ορθόδοξη ΕΚκλησία της Βουλγαρίας", αφού είναι ο δεύτερος Πάπας που έχει ταξιδέψει στην Βουλγαρία.

Από την πλευρά του ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου για την υποδοχή, τονίζοντας ότι "συναντηθήκαμε μέσα στην χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου".

Ακόμη ο Ποντίφικας ανάφερθηκε στις επισκέψεις βουλγαρικών αντιπροσωπειών στο Βατικανό, τονίζοντας ότι "με χαρά τους υποδεχόμαστε κάθε χρόνο".

"Υπάρχουν τρεις οικουμενισμοί, του αίματος, των φτωχών και της αποστολής" – τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάπας στην ομιλία του.

Επίσης ο Πάπας ανέφερε ότι οι Εκκλησίες, παρά τις διαιρέσεις, συγκρούσεις και δογματικές αμφισβητήσεις, είναι ήδη ενωμένες με το μαρτύριο και τον διωγμό στον οικουμενισμό του αίματος, όπου δεν γίνεται διάκριση στους πιστούς.

Τέλος ο Πάπας Φραγκίσκος μετέβη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, όπου προσευχήθηκε για την ειρήνη και ενότητα του κόσμου.

Του Αιμίλιου Πολυγένη

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 3 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου