Στη Βόρεια Μακεδονία σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος

Στη Βόρεια Μακεδονία σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος

Μια επίσκεψη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την Τρίτη στα Σκόπια, μετά και τη νίκη του υποψηφίου που στήριζε ο Ζόραν Ζάεφ για την προεδρία της Δημοκρατίας, Στέβο Πεντάροφσκι.

Στη Βόρεια Μακεδονία αναμένεται να περιοδεύσει ο Πάπας Φραγκίσκος, με το ενδιαφέρον να στρέφεται μεταξύ άλλων στο εάν ο Ποντίφικας θα επαναφέρει τη στήριξή του για το Νόμπελ Ειρήνης στον Ζόραν Ζάεφ και τον Αλέξη Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Ζόραν Ζάεφ, πάντως, εμφανίζεται ενισχυμένος μετά την νίκη Πεντάροφσκι, ενώ θα αξιοποιήσει πολιτική και επικοινωνιακά και την επίσκεψη του Πάπα.

Το πρόβλημα είναι να λάβει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 20 Ιουνίου ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, υπόθεση που έχει συνδεθεί και με την ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων και για την Αλβανία.

Οι ευρωπαίοι , ωστόσο, δεν θέλουν να δώσουν ημερομηνία στα Τίρανα, ούτε όμως και να ξεχωρίσουν την υπόθεση των Σκοπίων και προσανατολίζονται στο να αναβάλουν τη σχετική συζήτηση για το φθινόπωρο , γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα στο Ζόραν Ζάεφ.

Η Αθήνα στηρίζει το αίτημα της Βόρειας Μακεδονίας για ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων τον Ιούνιο, με κινήσεις του υπουργείου Εξωτερικών, κάτι που πρόκειται να κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής της 20ης Ιουνίου.

Πηγή: megalosadelfos.eu

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου