ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ

Οι επικεφαλής των Καθολικών Πατριαρχείων της Ανατολής συναντήθηκαν για τελευταία φορά στη Βαγδάτη το Νοέμβριο 2018. Από τότε είχαν εκφράσει την επιθυμία να συζητήσουν με τον Πάπα Φραγκίσκο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και αυτό θα γίνει σε λίγες μέρες. Αναμένονται στη Ρώμη οι Luis Raphael Sako των Χαλδαίων, Bechara Boutros Rai των Μαρωνιτών, Ibrahim Isaac Sidrok των Κοπτών, Youssef Absi των Μελχιτών, Krikor Bedros XX Ghabroyan των Αρμενίων και Igrace Youssif III Younan των Συροκαθολικών για ανταλλάξουν απόψεις για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι καθολικές κοινότητές τους και την αποστολή τους ανάμεσα σε πληθυσμούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.. Φυσικά η μεγάλη μείωση του χριστιανικού ποιμνίου σε Συρία και Ιράκ.
είναι γεγονός που απασχολεί όλους, όμως, όπως ανέφερε και ο Πατριάρχης των Μελχιτών, σε πρόσφατη ομιλία του, οι Εκκλησίες δεν έχουν σκοπό να διαδώσουν το χριστιανικό πολιτισμό στη θέση άλλων πολιτισμών αλλά να μιλήσουν για το Άγιο Πνεύμα που καλυτερεύει τη ζωή των ανθρώπων.
Πληροφορίες / φωτογραφία από πρακτορείο FIDES

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Ροβέρτου, Αββά

  Ο Άγιος Ροβέρτος γεννήθηκε στο Gargrave του York (Ηνωμένο Βασίλειο), προς τα τέλη του 11ου αιώνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, επιστρέφοντας στην Αγγλία

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου