Συναντήσεις για το Ιωβηλαίο και δύο διεθνή ταξίδια: στην ατζέντα του Πάπα από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο

Συναντήσεις για το Ιωβηλαίο και δύο διεθνή ταξίδια: στην ατζέντα του Πάπα από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο

Γεμάτη από πολυάριθμες εκδηλώσεις για το Ιωβηλαίο θα είναι η ατζέντα του Πάπα Φραγκίσκου κατά τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο. Η πρώτη συνάντηση είναι την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπου στις 10.30 ο Ποντίφικας θα προΐσταται στη Λειτουργία για το Ιωβηλαίο των Κατηχητών.

Από την Παρασκευή 30 έως την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, έχει πτήσεις αντίστοιχα για τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν για το δέκατο έκτο διεθνές αποστολικό ταξίδι του. Και το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 17.30, θα βρίσκεται και πάλι στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για μια Θεομητορική Αγρυπνία την οποία ιδανικά θα διαδεχθεί η επόμενη ημέρα, Κυριακή 9, στις 10.30, με την Λειτουργία για το Θεομητορικό Ιωβηλαίο.

Πάντα στην πλατεία του Bernini, στις 16 Σεπτεμβρίου, ο Άγιος Πατέρας θα προΐσταται της τελετής, στις 10.15, για την αγιοποίηση των 7 Μακαρίων: Giuseppe Gabriele del Rosario Brochero, περισσότερο γνωστός ως «Elcure Brochero», Salomone Leclercq, ο μικρός José Sanchez de Rio, Manuel Gonzalez Garcia, Lodovico Pavoni, Alfonso Maria Fusco και Elisabetta della Santissima Trinità.

Ακόμη ένα ταξίδι θα σηματοδοτήσει το τέλος του μήνα: μεταξύ της 31ης Οκτωβρίου και της 1ης Νοεμβρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος θα βρίσκεται στη Σουηδία για τον εορτασμό της 500ης επετείου της Μεταρρύθμισης. Για το λόγο αυτό η τελετή για τους Καρδιναλίους και τους Επισκόπους που υπέφεραν και έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του χρόνου θα αναβληθεί για την Παρασκευή 4, στη Βασιλική του Βατικανού στις 11.30.

Στη Βασιλική, την Κυριακή 6, στις 10.00, ο Πάπας θα προΐσταται στη Λειτουργία για το Ιωβηλαίο των κρατούμενων και την Κυριακή 13, σε αυτή του Ιωβηλαίου για τους άστεγους. Τέλος, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, εορτή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού Βασιλιά του Σύμπαντος, ο Πάπας θα επιστρέψει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου όπου θα προΐσταται στη Θεία Λειτουργία για το κλείσιμο του Ιωβηλαίου της Ευσπλαχνίας.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 22 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου