“Συμμεριζόμαστε την πορεία των προσφύγων”

“Συμμεριζόμαστε την πορεία των προσφύγων”

«Συμμεριζόμαστε την πορεία των προσφύγων και μεταναστών με συγκεκριμένες πράξεις αλληλεγγύης».

Αυτά είναι τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου που χρησιμοποίησε  στο tweetχθες  για να χαιρετήσει  την έναρξη της « μια εβδομάδα δράσης»  με θέμα «συμμεριζόμαστε  το ταξίδι»  που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Κάριτας  στις 27 Σεπτεμβρίου  του 2017 και  προβάλλεται  από τον Άγιο Πατέρα.

Ξεκίνησε η Εβδομάδα  δράσης

Η Εβδομάδα δράσηςπου πραγματοποιείται από τις 17 έως τις 24 Ιουνίου, έχει σκοπό να προσφέρειμία συγκεκριμένη στήριξη στους πρόσφυγες και μετανάστες με τη συμμετοχή  στο ταξίδι τους  μέσα από  μια σειρά γενικών και ομαδικών δραστηριοτήτων. Ιδιαίτερα η πρωτοβουλία  προτρέπει στη διοργάνωση  γευμάτων  με τους πρόσφυγες και μετανάστες  σε τραπέζια της Κάριτας και στις ενορίες.

Το να καθίσουμε γύρω από το ίδιο τραπέζι  και να συμμεριστούμε  το πιάτο , είναι αληθινά  εξαιρετικές χειρονομίες που μπορούν να τροφοδοτήσουν  τον «πολιτισμό της συνάντησης» που ο Πάπας Φραγκίσκος  ζήτησε να καλλιεργεί η Διεθνής Κάριτας.

Πώς να οργανωθεί μία τέτοια εκδήλωση

«Συμμεριζόμενοι ένα γεύμα είναι περισσότερο από το να περάσει κανείς λίγη ώρα  με άλλα πρόσωπα και να  φάει μαζί τους. Η τροφή  είναι μία από τις βασικές  ανθρώπινες ανάγκες και έχει μεγάλο ενδιαφέρον  για όλους μας.  Είναι και ένα ισχυρό μέσο  για να ενώσει τα πρόσωπα σε μια στιγμή χαράς , χαλάρωσης  και αληθινής κοινωνίας».

Η επίθεση εναντίων των μεταναστών δεν λύνει το πρόβλημα

“Φέρετε τις κοινότητες σας  μαζί με τους πρόσφυγες και μετανάστες  για ένα γεύμα  και συμμεριστείτε  την ιστορία σας και τη ζωή σας, τις ελπίδες σας  και τα όνειρά σας. Ανακαλύψετε  ότι παρά τα βάσανα μας, είμαστε εδώ  πάνω στη γη ως μία ανθρώπινη οικογένεια”.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7η Κυριακή του Πάσχα (B)

7η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (Β)               ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.27(26),7-9                     ΕΙΣΑΚΟΥΣΕ, Κύριε, τη φωνή μου, με την οποία κραυγάζω. Για Σένα είπε η καρδία

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου