“Συμμεριζόμαστε την πορεία των προσφύγων”

“Συμμεριζόμαστε την πορεία των προσφύγων”

«Συμμεριζόμαστε την πορεία των προσφύγων και μεταναστών με συγκεκριμένες πράξεις αλληλεγγύης».

Αυτά είναι τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου που χρησιμοποίησε  στο tweetχθες  για να χαιρετήσει  την έναρξη της « μια εβδομάδα δράσης»  με θέμα «συμμεριζόμαστε  το ταξίδι»  που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Κάριτας  στις 27 Σεπτεμβρίου  του 2017 και  προβάλλεται  από τον Άγιο Πατέρα.

Ξεκίνησε η Εβδομάδα  δράσης

Η Εβδομάδα δράσηςπου πραγματοποιείται από τις 17 έως τις 24 Ιουνίου, έχει σκοπό να προσφέρειμία συγκεκριμένη στήριξη στους πρόσφυγες και μετανάστες με τη συμμετοχή  στο ταξίδι τους  μέσα από  μια σειρά γενικών και ομαδικών δραστηριοτήτων. Ιδιαίτερα η πρωτοβουλία  προτρέπει στη διοργάνωση  γευμάτων  με τους πρόσφυγες και μετανάστες  σε τραπέζια της Κάριτας και στις ενορίες.

Το να καθίσουμε γύρω από το ίδιο τραπέζι  και να συμμεριστούμε  το πιάτο , είναι αληθινά  εξαιρετικές χειρονομίες που μπορούν να τροφοδοτήσουν  τον «πολιτισμό της συνάντησης» που ο Πάπας Φραγκίσκος  ζήτησε να καλλιεργεί η Διεθνής Κάριτας.

Πώς να οργανωθεί μία τέτοια εκδήλωση

«Συμμεριζόμενοι ένα γεύμα είναι περισσότερο από το να περάσει κανείς λίγη ώρα  με άλλα πρόσωπα και να  φάει μαζί τους. Η τροφή  είναι μία από τις βασικές  ανθρώπινες ανάγκες και έχει μεγάλο ενδιαφέρον  για όλους μας.  Είναι και ένα ισχυρό μέσο  για να ενώσει τα πρόσωπα σε μια στιγμή χαράς , χαλάρωσης  και αληθινής κοινωνίας».

Η επίθεση εναντίων των μεταναστών δεν λύνει το πρόβλημα

“Φέρετε τις κοινότητες σας  μαζί με τους πρόσφυγες και μετανάστες  για ένα γεύμα  και συμμεριστείτε  την ιστορία σας και τη ζωή σας, τις ελπίδες σας  και τα όνειρά σας. Ανακαλύψετε  ότι παρά τα βάσανα μας, είμαστε εδώ  πάνω στη γη ως μία ανθρώπινη οικογένεια”.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου