Συγνώμη ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος από τους Ρομά

Συγνώμη ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος από τους Ρομά

Συγνώμη για τις διακρίσεις και την κακομεταχείριση που έχουν βιώσει ιστορικά οι Ρομά, ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος σε μια δήλωση που αναμένεται να τον φέρει γι άλλη μια φορά σε αντιπαράθεση με τον Ματτέο Σαλβίνι. "Δεν αναγνωρίζουμε την Ιταλία πια!", τονίζει η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.

O Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε συγνώμη σήμερα για τον τρόπο που η Καθολική Εκκλησία έχει αντιμετωπίσει τους Ρομά, τοποθέτηση η οποία αναμένεται να τον φέρει γι άλλη μια φορά σε αντιπαράθεση με τον γνωστό για τις αντί-μεταναστευτικές του θέσεις υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας Ματτέο Σαλβίνι.

Ο Πάπας προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις την τελευταία μέρα της τριήμερης επίσκεψής του στη Ρουμανία, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους των Ρομά, επισημαίνοντας ότι η καρδιά του ήταν «βαριά» απ’ αυτή τη συνάντηση.

Για το βάρος αυτό, τόνισε, ευθύνονται «τα πολλά περιστατικά διαχωρισμού, διακρίσεων και κακομεταχείρισης που έχει βιώσει η κοινότητά σας. Η ιστορία μας λέει ότι και οι Χριστιανοί, περιλαμβανομένων και των Καθολικών, δεν είναι άμοιροι ευθυνών γι αυτό το κακό».  

Ο Σαλβίνι, ο οποίος έχει συγκρουστεί επανειλημμένα με τον Πάπα σχετικά με το θέμα της μετανάστευσης, αντέδρασε έντονα τον προηγούμενο μήνα όταν ο τελευταίος υποδέχτηκε μια αντιπροσωπεία Ρομά στο Βατικανό.

Tagesspiegel: "Δεν αναγνωρίζουμε την Ιταλία πια"!

Αναφερόμενη στην πολιτική που εφαρμόζει η ιταλική κυβέρνηση και ειδικότερα ο Σαλβίνι απέναντι στους ξένους, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel αναφωνεί, σε σχετικό της δημοσίευμα: «Μίσος εναντίον των ξένων, φασιστικές πορείες: Δεν αναγνωρίζουμε την Ιταλία πια»!

«Οι συνεχείς προτροπές του αρχηγού της Λέγκα κατά των αλλοδαπών, κατά των οργανώσεων αρωγής, ακόμη και κατά των οργανώσεων της Καθολικής εκκλησίας, έχουν επηρεάσει την εθνική ψυχή. Η κάποτε φιλόξενη, ανοιχτή και ανεκτική χώρα, έχει γίνει τώρα επιθετική. Οι παρελάσεις των νεοφασιστικών οργανώσεων, όπως η Casa Pound ή η Forza Nuova, είναι πλέον σχεδόν συνηθισμένες. Όπως και οι επιθέσεις εναντίον ανθρώπων με σκουρόχρωμο δέρμα», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου