Ο Πάπας επέστρεψε στη Ρώμη από τη Ρουμανία

Ο Πάπας επέστρεψε στη Ρώμη από τη Ρουμανία

Στο Sibiu, ο Πρόεδρος της Ρουμανίας κ. Klaus Werner Iohannis και η σύζυγός του, με τους οποίους μίλησε ιδιωτικά ο Πάπας,  τον υποδέχτηκαν στην είσοδο του VIP lounge του αεροδρομίου. Η αδιάκοπη βροχή που έπεφτε λίγα λεπτά πριν  σταμάτησε επιτρέποντάς του να χαιρετήσει το πλήθος που  κατά μήκος της διαδρομής στην επιβίβαση, ήθελαν να τον αγκαλιάσουν για άλλη μια φορά επαναλαμβάνοντας το όνομά του δυνατά.

Ο Πάπας Φραγκίσκος σταμάτησε περισσότερο από μία φορά για να λάβει λουλούδια και να ευλογήσει μερικά παιδιά. Στη συνέχεια, χαιρέτησε την Guard of Honor και τους πολιτικούς και θρησκευτικούς εκπροσώπους πριν από την επιβίβαση.

Το αεροσκάφος της ρουμανικής εταιρείας Tarom απογειώθηκε στις 5.43 μ.μ. (4.43 μ.μ. στην Ιταλία) και μετά από πτήση μια ώρα και μισή  έφτασε στη Ρώμη στις 18.11. Πριν επιστρέψει στο Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος  πήγε στη Βασιλική της Santa Maria Maggiore, όπως συνηθίζει, για να προσευχηθεί πριν από την Αειπάρθενο Θεοτόκο  με φέρνει τον τίτλο «Salus populi Romani» (Σωτηρία του Ρωμαϊκού λαού) και να την ευχαριστήσει για την επιτυχία αυτού του έντονου αποστολικού ταξιδιού στη Ρουμανία.

"Έχω συναντήσει τόσους πολλούς ανθρώπους, για να φτιάξω μια γέφυρα ανάμεσα στην καρδιά μου και τη δική σας. Και τώρα έρχομαι σπίτι και έρχομαι εμπλουτισμένος": αυτά είναι τα λόγια του αποχαιρετισμού που προφέρονται σήμερα το απόγευμα στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Blaj με την κοινότητα των Ρομά και ιδανικά στις πολυάριθμες και ποικίλες πραγματικότητες με τις οποίες ο Ποντίφικας ήρθε σε επαφή σε αυτό το έντονο ταξίδι, μέσω του ρουμανικού έθνους, με μια οικουμενική και έντονα αναφορά προς την Παναγία.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου