Σχέδιο για την κατασκευή αεροδρομίου στην Ίο Άμεσα αναμένεται η προμελέτη. Μέσω ΣΔΙΤ η κατασκευή του έργου

Σχέδιο για την κατασκευή αεροδρομίου στην Ίο Άμεσα αναμένεται η προμελέτη. Μέσω ΣΔΙΤ η κατασκευή του έργου

Έγκριση της προμελέτης για την κατασκευή αεροδρομίου στο νησί της Ίου από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου περιμένει εντός Φεβρουαρίου ο Δήμος Ιητών για να προχωρήσει τις διαδικασίες υλοποίησης με σύμπραξη Δημοσίου – ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

«Στα νησιά μας το αεροδρόμιο αποτελεί ανάγκη, όχι πολυτέλεια. Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη και η μεταφορά ενός ασθενούς αξίζει να αφιερωθούν χρόνος, κόπος και χρήματα. Παράλληλα όμως η δημιουργία ενός αεροδρομίου θα συμβάλει στην ήπια ανάπτυξη που επιθυμούμε για το νησί» εξηγεί μιλώντας στο «Βήμα» ο δήμαρχος της Ίου Μιχάλης Πετρόπουλος.

Το 2011, η Ίος – που είναι ένα από τα πλέον τουριστικά νησιά των Κυκλάδων – υποδέχθηκε 80.000 επισκέπτες, ενώ το 2017 έφτασε τους 135.000. Η ανάπτυξη όμως αυτή, σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, πρέπει να συμβαδίζει με τις υποδομές. Αυτό που σχεδιάζεται λοιπόν είναι ένας διάδρομος προσγείωσης-απογείωσης 1.300 μέτρων, για την υποδοχή αεροσκαφών έως 90 θέσεων. 

Η προμελέτη, την οποία χρηματοδότησε ιδιώτης με επενδυτικό ενδιαφέρον για το νησί, περιλαμβάνει τρεις προτάσεις για τη χωροθέτηση του αεροδρομίου. Η δημοτική αρχή εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του χρόνου είναι δυνατόν να έχουν ξεκινήσει οι σχετικές μελέτες.

ΣΧΟΛΙΟ  kantam.gr:κουράγιο Τήνο!!!

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου