Στον Οίκο «Ματθαίος 25»

Στον Οίκο «Ματθαίος  25»

Η δομή, που προωθείται από την Αποστολική Νουντσιατούρα της Μοζαμβίκης, ασχολείται με την παροχή βοήθειας στους πιο άπορους νέους στην πρωτεύουσα
Στο τέλος της συνάντησής του με την εκκλησιαστική κοινότητα της Μοζαμβίκης στον Καθεδρικό ναό της Μαπούτο, ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε ιδιωτική επίσκεψη στο Casa Mateus 25, μια δομή που παρέχει γεύματα, και υπηρεσίες υγείας για νέους και παιδιά δρόμο της πρωτεύουσας.

Το Έργο «Ματθαίος 25»
Εμπνευσμένο από το μέρος του Ευαγγελίου του Ματθαίου αφιερωμένο στην υποδοχή των φτωχών και των αλλοδαπών, η πρωτοβουλία "Έργο Ματθαίος 25" προωθήθηκε πριν από ένα χρόνο από την Αποστολική Νουντσιατούρα της Μοζαμβίκης με τη συνεργασία περίπου είκοσι μοναχικών ταγμάτων. Πολλοί εθελοντές, που συνεργάζονται με το έργο αυτό, περπατούν στους δρόμους της Μαπούτο για να προσφέρουν ένα ζεστό γεύμα και να καλωσορίσουν όσους έχουν περισσότερη ανάγκη.

Ανταλλαγή δώρων με τον Πρόεδρο Nyusi
Τον Πάπα χαιρέτησε ο πρόεδρος της Μοζαμβίκης Filipe Jacinto Nyusi στην είσοδο του Οίκου. Κοντά στο κοντινό παρεκκλήσι, ο πρόεδρος στη συνέχεια εγκαινίασε μια αναμνηστική πλάκα της συνάντησης, ενώ ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε ένα ακριβές αντίγραφο σε γυαλισμένο γύψο στη "Παναγίας των Δακρύων" προερχόμενη από τις Συρακούσες.

Η υποδοχή των αγοριών
Ο Πάπας συνάντησε τρεις αδελφές και έναν ιερέα από την ομάδα συντονισμού της πρωτοβουλίας και μερικούς νέους με τη βοήθεια του Έργο Ματθαίος 25 και άλλων θρησκευτικών οργανώσεων που υποδέχτηκαν τον Άγιο Πατέρα κατά την άφιξή του με χαμόγελα, μουσική και χορό.


 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 3 Δεκεμβρίου 2022                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου