Ο Πάπας Φραγκίσκος έφθασε στη Μαδαγασκάρη

Ο Πάπας Φραγκίσκος έφθασε στη Μαδαγασκάρη

Ο Πάπας Φραγκίσκος έφθασε σε στη Μαδαγασκάρη, το δεύτερο στάδιο του αποστολικού ταξιδιού του. Τον υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Ανταναναρίβο ο πρόεδρος της χώρας Andry Rajoelina με τη σύζυγό του. Δύο παιδιά με παραδοσιακή εν δυμασία προσέφεραν λουλούδια στον Πάπα, παρουσία περίπου τριακοσίων πιστών και επισκόπων του νησιού.
Άφιξη στην Αποστολική Νουντσιατούρα
Στη συνέχεια ο Φράνσις πήγε με αυτοκίνητο στην Αποστολική Νουντσιατούρα της Χώρας, όπου τον χαιρέτησε μια χορωδία 50 αγοριών, που τραγούδησε δύο τοπικούς ύμνους προς τιμήν του Πάπα. Στο τέλος των τραγουδιών, ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχτηκε τους συμμετέχοντες πριν εισέλθει στη Νουντσιατούρα, όπου θα δειπνήσει και θα περάσει τη νύχτα.
Πρόγραμμα του Σαββάτου
Σήμερα Σάββατο θα ξεκινήσει στις 8.30 π.μ. για να επισκεφθεί το Προεδρικό Μέγαρο Iavoloha όπου και θα απευθύνει ομιλία προς τις Αρχές, την κοινωνία των πολιτών και το διπλωματικό σώμα. Ο Πάπας θα φιλοξε-νηθεί στη συνέχεια από τη Μονή των Καρμελιτών του Ανταναναρίβο, όπου θα προσευχηθεί.. Αφού θα συναντήσει τους επισκόπους του Madagascar στον Καθεδρικό Ναό του Andohalo και θα επισκεφθεί τον τάφο του μακα-ρίου Victoire Rasoamanarivo. Στις 18.00 θα γίνει αγρυπνία προσευχής με τους νέους στο γήπεδο της Εκκλησιαστικής Επαρχίας της Σομαδρακρακίζ.

Κυριακή Θεία Λειτουργία και συνάντηση με τους εργαζόμενους του λατομείου
Το γήπεδο της Εκκλησιαστικής Επαρχίας θα είναι επίσης ο τόπος όπου ο Πάπας θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή το πρωί και θα απαγγείλει τη Θεομητορική προσευχή. Το απόγευμα ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Πόλη της Φιλίας Ακαμασόα και θα προσευχηθεί για και με τους εργάτες των πέτρινων λατομείων της Μαχατζατάνα. Το βράδυ θα γίνει η συνάντηση με τους ιερείς της Μαλαισίας και τους μοναχούς στο κολλέγιο του Saint Michel. Η αναχώρηση για τον Μαυρίκιο, τον τελευταίο προορισμό αυτού του ποιμαντικού ταξιδιού, έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Δευτέρας.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 28 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου