Στο Tamil Nadu η δολοφονία δυο χριστιανών

7

Στο Tamil Nadu η δολοφονία δυο χριστιανών

Τα γεγονότα, που συνέβησαν στην περιοχή Thoothukud, χρονολογούνται από τις 19 Ιουνίου, όταν ο Jayaraj και ο γιος του, J. Fenix, μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα επειδή κράτησαν το κατάστημα τους ανοιχτό πέρα από τις επιτρεπόμενες ώρες. Εκεί βασανίστηκαν και, σύμφωνα με αναφορές από μέλη της οικογένειας, μεταφέρθηκαν μόνο τρεις ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο, όπου πέθαναν λίγες ώρες αργότερα. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Tamil Nadu έχει ξεκινήσει έρευνα, ενώ οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί έχουν τεθεί σε αναστολή. Αυτό δεν σταμάτησε τις διαμαρτυρίες που συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα και στις οποίες έχει ενωθεί η φωνή της Καθολικής Εκκλησίας της Ινδίας. «Μια τέτοια βία από εκείνους που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται τους πολίτες είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο Καρδινάλιος Oswald Gracias, πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων της Ινδίας, ο οποίος ζήτησε την τιμωρία των ένοχων.
Η υπόθεση ακολουθείται από τον πατέρα Sahaya Philomin Raj, ιερέα δικηγόρο, ο οποίος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ucanews αμφισβήτησε επίσης τις ευθύνες του δικαστή που επιβεβαίωσε τη σύλληψη, του γιατρού που εφημέρευε και αρμοδίων των φυλακών. «Φαίνεται ότι ο δικαστής δεν ενοχλήθηκε να βλέπει τα θύματα ή να ρωτήσει για τις συνθήκες τους πριν τα στείλει στη φυλακή», εξήγησε ο Ιησουίτης ιερέας. «Όταν ένα άτομο φυλακίζεται, οι αρχές της φυλακής υποχρεούνται να υποβάλλουν τους κρατουμένους σε ιατρική εξέταση. Αυτό δεν έγινε σωστά και κρατήθηκαν στο κελί αντί να σταλούν στο νοσοκομείο». Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός του Tamil Nadu συμφώνησε να παραδώσει την υπόθεση στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών.
Αρκετές χριστιανικές οργανώσεις και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων – αναφέρει η διαδικτυακή εφημερίδα «Θέματα της Ινδίας» – ζήτησαν ανεξάρτητη έρευνα για το θέμα αλλά και την αστυνομική μεταρρύθμιση. Σε αυτές συμπεριλαμβάνετε και η All India Catholic Union (Aicu), η Azione Cattolica της Ινδίας και το Κίνημα των Χριστιανών Γυναικών της Ινδίας (Icwm). Σύμφωνα με το AICU, η υπόθεση είναι μόνο η τελευταία σε μια μακρά σειρά βίας και βιαιοπραγιών που διαπράχθηκαν από την ινδική αστυνομία που πολλαπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης του Covid-19. Το ICWM, ένα δίκτυο που συγκεντρώνει χριστιανικές γυναίκες διαφόρων μέρη, ζήτησε από τον ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών Amit Shah και τον πρωθυπουργό του Tamil Nadu μια δίκαιη δίκη και υποδειγματική τιμωρία των αστυνομικών και όλων εκείνων που εμπλέκονται στη δολοφονία.

Μετάφραση: π. Ιωάν. Σκλ.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου