ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Η τελευταία στάση του ποιμαντικού ταξιδιού του Σεβασμιοτάτου Νικολάου, ο οποίος συνοδευόταν από τον πιστό συνεργάτη του κ. Ανδρέα Παλαμάρη  ήταν η Σάμος, στην οποία έφθασε στις 4 το πρωί της Κυριακής 15 Ιουλίου 2018.

Στις 10 το πρωί τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Βαθύ Σάμου στην οποία συλλειτούργησε και ο Διάκονος του Ναού Μάριος.

Ο Ναός και πάλι αποδείχτηκε μικρός για να χωρέσει  τους 150 περίπου πιστούς διαφόρων εθνικοτήτων και ένα μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που με την ενεργό συμμετοχή τους στη Θεία Λειτουργία έδωσαν τόνο γιορταστικό.

Η εικόνα που παρουσίαζε ο Ναός ήταν μια χαρακτηριστική εικόνα της Καθολικής Εκκλησίας. Διάφορες εθνικότητες, διάφορα χρώμα και διάφορες γλώσσες που χρησιμοποιήθηκαν για να τελέσουμε την Ευχαριστία μας στο Θεό για τα μεγαλεία που προσφέρει στην Εκκλησία του και τις δυνατότητες που μας προσφέρει να συνεχίσουμε  να υπηρετούμε την Εκκλησία, η οποία δεν ανήκει σε ένα έθνος, σε ένα κράτος, σε μία γλώσσα αλλά αγκαλιάζει όλα τα έθνη.

Ερμηνεύοντας ο Αρχιεπίσκοπος το Λόγο του Κυρίου υπενθύμισε ότι ο Κύριος και σήμερα εκλέγει και στέλνει για να μαθητεύσουν  τα έθνη.

Ο Κύριος δεν  στέλνει μόνο μεμονωμένα άτομα, αλλά και κοινότητες, όπως τις ενοριακές  κοινότητες που οφείλουν  να κηρύττουν τη χαρά του Ευαγγελίου όχι χρησιμοποιώντας  τον μικρό άμβωνα του Ναού αλλά το μεγάλο υπαίθριο  άμβωνα που είναι η ανθρώπινη κοινωνία.

Στο τέλος της Θείας  Λειτουργίας ο διάκονος του Ναού Μάριος, με την ευκαιρία που ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος συμπλήρωσε 25 χρόνια Αρχιεροσύνης τον ευχαρίστησε  για την προσφορά του και στην Επισκοπή Χίου, Λέσβου Σάμου, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή και του παρέδωσε πίνακα με κολάζ  φωτογραφιών που υπενθυμίζουν τις κυριότερες στιγμές της πνευματικής ζωής της Εκκλησίας της Σάμου από το έτος 1993 ένα σήμερα.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 20 Απριλίου 2024   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (7, 40-45) Τότε, εκείνοι απ’τον κόσμο που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου