ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

Η τελευταία στάση του ποιμαντικού ταξιδιού του Σεβασμιοτάτου Νικολάου, ο οποίος συνοδευόταν από τον πιστό συνεργάτη του κ. Ανδρέα Παλαμάρη  ήταν η Σάμος, στην οποία έφθασε στις 4 το πρωί της Κυριακής 15 Ιουλίου 2018.

Στις 10 το πρωί τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Βαθύ Σάμου στην οποία συλλειτούργησε και ο Διάκονος του Ναού Μάριος.

Ο Ναός και πάλι αποδείχτηκε μικρός για να χωρέσει  τους 150 περίπου πιστούς διαφόρων εθνικοτήτων και ένα μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που με την ενεργό συμμετοχή τους στη Θεία Λειτουργία έδωσαν τόνο γιορταστικό.

Η εικόνα που παρουσίαζε ο Ναός ήταν μια χαρακτηριστική εικόνα της Καθολικής Εκκλησίας. Διάφορες εθνικότητες, διάφορα χρώμα και διάφορες γλώσσες που χρησιμοποιήθηκαν για να τελέσουμε την Ευχαριστία μας στο Θεό για τα μεγαλεία που προσφέρει στην Εκκλησία του και τις δυνατότητες που μας προσφέρει να συνεχίσουμε  να υπηρετούμε την Εκκλησία, η οποία δεν ανήκει σε ένα έθνος, σε ένα κράτος, σε μία γλώσσα αλλά αγκαλιάζει όλα τα έθνη.

Ερμηνεύοντας ο Αρχιεπίσκοπος το Λόγο του Κυρίου υπενθύμισε ότι ο Κύριος και σήμερα εκλέγει και στέλνει για να μαθητεύσουν  τα έθνη.

Ο Κύριος δεν  στέλνει μόνο μεμονωμένα άτομα, αλλά και κοινότητες, όπως τις ενοριακές  κοινότητες που οφείλουν  να κηρύττουν τη χαρά του Ευαγγελίου όχι χρησιμοποιώντας  τον μικρό άμβωνα του Ναού αλλά το μεγάλο υπαίθριο  άμβωνα που είναι η ανθρώπινη κοινωνία.

Στο τέλος της Θείας  Λειτουργίας ο διάκονος του Ναού Μάριος, με την ευκαιρία που ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος συμπλήρωσε 25 χρόνια Αρχιεροσύνης τον ευχαρίστησε  για την προσφορά του και στην Επισκοπή Χίου, Λέσβου Σάμου, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή και του παρέδωσε πίνακα με κολάζ  φωτογραφιών που υπενθυμίζουν τις κυριότερες στιγμές της πνευματικής ζωής της Εκκλησίας της Σάμου από το έτος 1993 ένα σήμερα.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Γενική Ακρόαση Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022    Κατήχηση περί Γήρατος – 16. «Πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο» (Ιω 14,2).

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου