“Στην τραγωδία, αλληλεγγύη μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων”

“Στην τραγωδία, αλληλεγγύη μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων

Τις μέρες αυτές εγκαινιάστηκε στο Χαλέπι ένα Κέντρο διανομής βοήθειας για να βοηθηθούν οι αναγκεμένοι  λίγες εβδομάδες μετά το τέλος του πολέμου, που ερήμωσε  την συριακή πόλη. Παρών στα εγκαίνια και ο Καρδινάλιος Mario Zenari, αποστολικός νούντσιος στη Δαμασκό, ο οποίος στο Ράδιο του Βατικανού παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στο Χαλέπι.

“Οι ανάγκες είναι τεράστιες – είπε –  μπορέσαμε ένα πάμε στη Δυτική πλευρά, σ’ αυτή την περιοχή που ήταν μουσουλμανική , μαζί με την Κάριτας μπορέσαμε  να ανοίξουμε ένα Κέντρο διανομής βοήθειας για όλους, χωρίς καμία διάκριση εθνική και θρησκευτική. Εκεί η φτώχεια  είναι τεράστια, αρκεί να κοιτάξει κανείς τα ερείπια. Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω αυτό που είδα μπροστά σ’ αυτά τα ερείπια, σημάδια αυτών των  σκληρών μαχών….. ”.

Για να βοηθηθεί ο λαός, εκτός από τις Οργανώσεις της Καθολικής Εκκλησίας, και τα Ηνωμένα Έθνη, και  η Unicef, προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια αναφέρει ο Καρδινάλιος  Zenari. Ο ίδιος συνάντησε και το Μουφτή  του Χαλεπιού, λαμβάνοντας από εκείνον την επιβεβαίωση ότι ο πόλεμος κατέστρεψε τα πάντα έβλαψε όλους και χριστιανούς και μουσουλμάνους. “Υπάρχουν και πολλά απτά παραδείγματα των χριστιανών που έχασαν τη ζωή τους προσφέροντας τη στρατιωτική του υπηρεσία σε μία Μοσκέα και αντίστροφα, είπε ο Νούντσιος.

Πραγματοποιήθηκε και μια οικουμενική προσευχή στο Χαλέπι, την οποία ο Καρδινάλιος Zenari χαρακτήρισε πολύ συγκινητική. Ο Νούντσιος δεν παρέλειψε να εκφράσει τη μεγάλη του ευγνωμοσύνη προς τον Πάπα Φραγκίσκο : «Όλοι γνωρίζουν τι έκανε και τι κάνει ο Πάπας  για την ειρήνευση και τη συμφιλίωση στη Συρία».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου