Στην Τουρκία, Χαλδαίος Ιερέας αναζητά δικαιοσύνη

Στην Τουρκία, Χαλδαίος Ιερέας αναζητά δικαιοσύνη

ΤΟΥΡΚΙΑ_ΧΑΛΔΑΙΟΣ_ΙΕΡΕΑΣ_ΑΝΑΖΗΤΑ_ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.jpg

Σε μια στιγμή που οι γυναίκες της γειτονικής χώρας αναζητούν δικαιοσύνη και ισότητα, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης Ερντογάν για αποχώρηση από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, που θέτει κανόνες προστασίας των γυναικών που υφίστανται βία, ίσως είναι άσκοπο να αναζητούμε δικαιοσύνη για ένα απλό Καθολικό (Χαλδαίο) Ιερέα της χώρας.
Ο συγκεκριμένος Ιερέας, ο π. Remzi Diril, απευθύνθηκε στην Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ισότητα (ATDES) ζητώντας να δοθούν απαντήσεις στην τραγική εξαφάνιση των γονιών του, από το χριστιανικό χωριό Mehri, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της χώρας, σε περιοχή με παράδοση Συριακή και Χριστιανική και κέντρο πολεμικών συγκρούσεων με Κουρδικές οργανώσεις.
Οι γονείς του Ιερέα Hourmouz και Simeni Diril, 71 και 63 ετών αντίστοιχα εξαφανίσθηκαν στις 11-1-2020.
Στις 27-3-20 το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε γυμνό και με σημάδια βασανισμού… Ίχνη του συζύγου δεν έχουν βρεθεί ως σήμερα.
Ο γιος τους, εκτός των δικών του προσπαθειών να μάθει τι συνέβη, ζήτησε και την επέμβαση της ανωτέρω Επιτροπής, θεωρώντας ότι υπάρχει αδιαφορία των Αρχών, λόγω της θρησκευτικής πίστης των γονιών του και της κατάστασης στην περιοχή που κατοικούσαν.
Η Επιτροπή αδιαφόρησε, προκαλώντας αντιδράσεις εκπροσώπων οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που ζήτησαν την παραίτηση των μελών της, εφόσον δεν μπορεί να εγγυηθεί δίκαιη αντιμετώπιση όλων των πολιτών της χώρας.
Αλλά, όπως ήδη αναφέραμε, η επίσημη τουρκική ηγεσία αποφάσισε την αποχώρηση της χώρας από διεθνή συνθήκη που, θεωρητικά, θα προστάτευε το μισό πληθυσμό της.

Πληροφορίες και φωτογραφία από Asianews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 2–3.12.2023

  Οικισμός Ενορία  2-3 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου