24 Μαρτίου Μνήμη Ιερέων & Μοναχών που θυσιάστηκαν για τον πλησίον

24 Μαρτίου Ημέρα Μνήμης Ιερέων & Μοναχών που θυσιάστηκαν για τον πλησίον

24_ΜΑΡΤΙΟΥ__ΗΜΕΡΑ_ΜΝΗΜΗΣ_ΙΕΡΕΩΝ_ΚΑΙ_ΜΟΝΑΧΩΝ_ΠΟΥ_ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ_ΓΙΑ_ΤΟ_ΠΛΗΣΙΟΝ.jpg

ΙΤΑΛΙΑ: Πριν έξι μήνες παρουσιάσαμε την ιστορία του 52/χρονου don Roberto, στο Κόμο, που δολοφονήθηκε από Τυνήσιο άστεγο, με ψυχολογικά προβλήματα, ενώ μοίραζε πρωινό σε φτωχούς στο κέντρο της πόλης.
Τώρα, με αφορμή την 24η Μαρτίου, μέρα κατά την οποία η Καθολική Εκκλησία στην Ιταλία τιμά τους μάρτυρές της που έπεσαν στο καθήκον, θα παρουσιάσουμε την ιστορία του fra Leonardo Grasso, που δολοφονήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Riposto της Κατάνιας.
Ο ανωτέρω διακεκριμένος έμπορος αποφάσισε σε ηλικία 50 ετών να γίνει Μοναχός. Είχε χάσει τους 2 γονείς του μέσα σε 6 μέρες, είχε ζήσει μια άνετη ζωή ως τότε και πλέον, χωρίς δεσμεύσεις, ήθελε να προσφέρει στους συνανθρώπους του. Έγινε Καμιλλιανός Μοναχός. Έδωσε, μαζί με τους τρεις μοναστικούς όρκους και έναν τέταρτο όρκο “δέσμευσης συμπαράστασης σε ασθενείς ακόμα και με κίνδυνο της ζωής του” και ίδρυσε το “Tenda San Camillo” ένα Κέντρο απεξάρτησης για τοξικομανείς και βοήθειας σε ασθενείς με AIDS. Στο Κέντρο αυτό, για πάνω από 25 χρόνια, βοήθησε εκατοντάδες ανθρώπους. Αργότερα ανέλαβε και καθήκοντα Ηγουμένου της Μονής του Acireale.
Δυστυχώς, σε ηλικία 78 ετών, βρήκε το θάνατο από τα χέρια ενός από τους ανθρώπους που ευεργέτησε. Ο δράστης έβαλε, στη συνέχεια, φωτιά στο Κέντρο, για να καλύψει το έγκλημά του και το έσκασε με το αυτοκίνητο του Μοναχού, αλλά συνελήφθη γιατί το αμάξι είχε δορυφορικό GPS και εντοπίσθηκε.
Ο don Roberto, o fra Leonardo και αρκετοί ακόμα Ιερωμένοι, Μοναχοί και Μοναχές, που έδωσαν τη ζωή τους για να ζήσουμε σε ένα καλύτερο κόσμο, θα είναι πάντα στη μνήμη μας.
Όπως και ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος του Σαλβαδόρ Οσκαρ Ρομέρο, η ημερομηνία θυσίας του οποίου (24-3-1980) έχει επιλεγεί ως ημέρα μνήμης. Ο τραγικός Ιεράρχης είχε δολοφονηθεί μέσα στην Εκκλησία, έχοντας πει ως τελευταία λόγια “… να έχουμε το κουράγιο να προσφέρουμε το σώμα και το αίμα μας για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη των λαών μας”.

Πληροφόρηση και φωτογραφία Vatican Insider La Stampa, Avvenire

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 5 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

5 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Σάββα του Οσίου

Γεννήθηκε στη Ματουλάσκη της Καισάρειας στην Καππαδοκία από χριστιανούς γονείς. Νεαρός ακόμα εισέρχεται στη σχολή ενός μοναστηριού στην ίδια πόλη. Εκεί ανακαλύπτει την κλήση του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου