Στην παγκόσμια ημέρα της νεολαίας στον Παναμά, η ιστορική εικόνα της Παναγίας της Φάτιμα

Στην παγκόσμια ημέρα της νεολαίας στον Παναμά, η ιστορική εικόνα της Παναγίας της Φάτιμα

Η πρώτη εικόνα της Παναγίας της Φάτιμα που θα βγει από την Πορτογαλία, μετά από το 2000, θα μεταφερθεί στον Παναμά  για την Παγκόσμια Ημέρα της Νεολαίας του 2019 και θα είναι παρούσα  στις δύο κυριότερες συναντήσεις του Σαββάτου και της Κυριακής.

Αυτό ανακοίνωσε προχθές ο Σεβασμιότατος  José Domingo Ulloa Mendieta, σε ένα  video που μεταδόθηκε  στη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που έκανε το Πρακτορείο ειδήσεων  Sir. Η ιστορική εικόνα δημιουργήθηκε  σύμφωνα με τις υποδείξεις της μοναχής Λουκίας το έτος 1947.

Πρόκειται για μία εξαίρεση,  διότι μετά που η εικόνα αυτή ταξίδεψε σε 64 Χώρες, η διεύθυνση του Προσκυνήματος  είχε αποφασίσει  να παραμένει  στο Προσκύνημα. Η απόφαση πάρθηκε  λόγω της σπουδαιότητας  του γεγονότος  και σε σχέση με τον Άγιο Ιωάννη Παύλο Β, που εμπνεύστηκε την πραγματοποίηση της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας.

Είναι πράγματι γνωστή η ευλάβειά του  προς την Παναγία της Φάτιμα, όπως επίσης και των πιστών του Παναμά.

Η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας θα πραγματοποιηθεί από τις 22-27 Ιανουαρίου 2019. Η εικόνα της Παναγίας της Φάτιμα θα φυλάσσεται στο Ναό της Λούρδης και μετά θα μεταφερθεί  στο πάρκο  του Perdon, στο Παρεκκλήσιο που φυλάσσεται το Αγιότατο Μυστήριο, όπου και θα φρουρείται  από της μοναχές της Μητέρας Τερέζας.  Εδώ θα διεξαχθούν, πράγματι διάφορα γεγονότα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας,  ξεκινώντας από τη Θεία Λειτουργία της έναρξης που θα τελεστεί την Τρίτη. Το Σάββατο και την Κυριακή  θα είναι παρούσα στην αγρυπνία προσευχής  και στην τελική Θεία Λειτουργία  με την παρουσία της  νεολαίας.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου