Στην Ιερουσαλήμ προσευχή για την ειρήνη στους Αγίους Τόπους

Στην Ιερουσαλήμ προσευχή για την ειρήνη στους Αγίους Τόπους

Την παραμονή της Πεντηκοστής, προσευχή στην εκκλησία St. Etienne στην Ιερουσαλήμ. Πιστοί διαφόρων χριστιανικών ομολογιών προσευχήθηκαν για την ειρήνη.

Μια προσευχή για τους Αγίους Τόπους και για την ειρήνη για όλους τους κατοίκους της. Με αυτά τα λόγια ο Σεβασμιότατος Pizzaballa έκανε έκκληση στις 15 Μαΐου, μετά την τραγωδία των νεκρών στη Γάζα. Την παραμονή της Πεντηκοστής, η Αγρυπνία προσευχής που επιθυμούσε ο Αποστολικός Διαχειριστής του Λατινικού Πατριαρχείου τελέστηκε στην Ιερουσαλήμ στην εκκλησία St. Etienne των πατέρων Δομινικανών. Πιστοί και μοναχοί διαφόρων ταγμάτων και χριστιανικών ομολογιών προσευχήθηκαν «για την ειρήνη που δεν είναι η καταστολή των διαφορών, η ακύρωση των αποστάσεων, αλλά η εγκάρδια και ειλικρινής υποδοχή του πλησίον και η αναζήτηση διαλόγου». Παρόντες ήταν επίσης και οι μοναχοί της Κουστωδίας των Αγίων Τόπων ο αδ. Francesco Patton και ο σεβασμιότατος MunibYounan, ομότιμος επίσκοπος της Ευαγγελικής Λουθηρανικής εκκλησίας των Αγίων Τόπων.

Ζητάμε το δώρο της ειρήνης

«Συγκεντρωθήκαμε εδώ κυρίως για να αγκαλιάσουμε τον πόνο εκείνων που αυτές τις τελευταίες ημέρες έχασαν τη ζωή τους», είπε στην ομιλία του ο σεβασμιότατος Pier battista Pizzaballa. Για να ανταποκριθούμε στην αδυναμία που αισθανόμαστε «μπροστά στη δολοφονία ανυπεράσπιστων ανθρώπων», ο Pizzaballa κάλεσε να «παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά στον Κύριο για να μεσιτέψουμε, να προσευχηθούμε και να ζητήσουμε το δώρο της εμπιστοσύνης και της ειρήνης». Την παραμονή της Πεντηκοστής, ο επίσκοπος επικαλέστηκε το Άγιο Πνεύμα ώστε να έχουμε «το θάρρος να υπερασπιζόμαστε τη δικαιοσύνη χωρίς συμβιβασμούς με την αλήθεια και σεβόμενοι την φιλανθρωπία» και «την ικανότητα να συγχωρούμε». Ο πατέρας Jean jacques Pérennès, διευθυντής της Βιβλικής Σχολής της Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκεται η εκκλησία που φιλοξένησε την προσευχή, δήλωσε ευχαριστημένος με τη συμμετοχή των πιστών. «Αυτές οι τελευταίες εβδομάδες ήταν εβδομάδες θλίψης, δυσκολίας. Χρειαζόμαστε τη δύναμη της προσευχής και να συγκεντρωθούμε εδώ μαζί, διάφορες εκκλησίες και πολλοί πιστοί μαζί. Ήταν πράγματι μια πανέμορφη στιγμή. Μια ημέρα πριν την Πεντηκοστή, αποτελεί δύναμη για εμάς».

Μια πρόσκληση για προσευχή την οποία χαιρέτισε όλος ο κόσμος

Ο σεβασμιότατος Pier battista Pizzaballa εξήγησε ότι η πρόσκλησή του σε προσευχή χαιρετίστηκε και από μακριά. «Με εξέπληξε που πολλές εκκλησίες σε ολόκληρο τον κόσμο χαιρέτισαν αυτή την πρόσκληση, εκκλησίες, τάγματα και θρησκευτικές οργανώσεις. Αυτό αποτελεί επίσης σημάδι ότι η επιθυμία για ειρήνη δεν αποτελεί απλώς ένα σύνθημα, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στην καρδιά εκατομμυρίων πιστών και αποτελεί μια θετική πτυχή. Αυτό δεν μπορεί παρά να αρχίσει από εδώ, από την Ιερουσαλήμ και ελπίζουμε ότι αυτή η κίνηση προσευχής για την ειρήνη θα συνεχίσει και θα ενώσει εκατομμύρια άτομα, όχι μόνο χριστιανούς».

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7η Κυριακή του Πάσχα (B)

7η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (Β)               ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.27(26),7-9                     ΕΙΣΑΚΟΥΣΕ, Κύριε, τη φωνή μου, με την οποία κραυγάζω. Για Σένα είπε η καρδία

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου