Στην Ασία 620 εκατομμύρια παιδιά αναπνέουν μολυσμένο αέρα

Στην Ασία 620 εκατομμύρια παιδιά αναπνέουν μολυσμένο αέρα

Συναγερμός για την παιδική ηλικίας από τον οργανισμό του ΟΗΕ για την κατάσταση των παιδιών στη Νότια Ασία. "Είναι επείγον – εξήγησε η γενική διευθύντρια της UNICEF, Henrietta Fore – να απαντήσει στην κρίση για την ποιότητα του αέρα"

Επιστρέφοντας από ένα ταξίδι στη Νότια Ασία, η διευθύντρια της UNICEF Henrietta Fore θέτει ένα σημαντικό θέμα για τους μικρότερους στην περιοχή. «Έχω δει παιδιά να συνεχίζουν να υποφέρουν – γράφει σε σημείωμα – λόγω των τρομερών συνεπειών της ρύπανσης. Η ποιότητα του αέρα είναι σε κρίσιμο επίπεδο. " Το Fore υπογραμμίζει πόσο δύσκολο είναι, λόγω του νέφους, να βλέπουμε κτίρια, δέντρα, ανθρώπους για το λόγο αυτό σχολεία και γραφεία να κλείνουν νωρίτερα με αναπόφευκτες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, με μια αύξηση του κόστους υγείας.

Παιδιά, θύματα ρύπανσης

Υπάρχουν περίπου 620 εκατομμύρια παιδιά που έχουν πληγεί από τη ρύπανση, "έχουν μικρότερους πνεύμονες – τονίζει ο διευθυντής της Unicef α- αναπνέουν δύο φορές πιο γρήγορα από τους ενήλικες με ένα αυξανόμενο ανοσοποιητικό σύστημα, που επιφέρουν τα περισσότερα αποτελέσματα επιβλαβή για την υγεία και τη νευρολογική ρύπανση ". Το Smog συνδέεται στην πραγματικότητα με αναπνευστικές νόσους, βλάπτει τον εγκεφαλικό ιστό και απειλεί τη γνωστική ανάπτυξη των παιδιών. Σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία, οι έφηβοι που εκτίθενται σε υψηλότερα επίπεδα ρύπανσης είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από ψυχικές διαταραχές.

Επείγουσες ενέργειες

Για να διασφαλιστεί η καλύτερη αναπνοή των παιδιών, η UNICEF ζητεί την ανάληψη επείγουσας δράσης για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης για την ποιότητα του αέρα μέσω επενδύσεων σε καθαρότερες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων. Μια άλλη ανάγκη είναι να περιοριστούν οι τιμές των λιγότερο ρυπογόνων δημόσιων μεταφορών. Αύξηση των χώρων πρασίνου στις αστικές περιοχές, αλλάζοντας τις γεωργικές πρακτικές και παρέχοντας καλύτερες επιλογές απόρριψης αποβλήτων για να αποφευχθεί η καύση επιβλαβών χημικών ουσιών σε εξωτερικούς χώρους.

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου