Στη Χίο “μελίρρυτοι έγιναν οι ουρανοί”

Στη Χίο “μελίρρυτοι έγιναν οι ουρανοί”

Με κατάνυξη και μεγάλη συμμετοχή πιστών τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Χίου η Θεία Λειτουργία του Μεσονυκτίου κατά τη μεγάλη πανύγηρη της κατά σάρκα Γέννησης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Ο Ι.Ναός είχε άψογα στολιστεί από την κ.Άρτα Μαρίνα, ενώ ο κ.Διαμαντής Μπριλής μάς έκανε να θαυμάσουμε για ακόμα ένα έτος τη φάτνη, που ο ίδιος με φαντασία και μεράκι έφτιαξε στο εσωτερικό του Ναού.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε η παραδοσιακή γιορτή με τα χριστουγεννιάτικα κεράσματα στην ενοριακή αίθουσα, με ευχές και χαρά για όλους, σε ένα κοινοτικό πνεύμα, κάνοντας πράξη αυτό που ψέλνει η Εκκλησία στην Ακολουθία των Αναγνωσμάτων: «Σήμερα για χάρη μας από τον ουρανό κατέβηκε η αληθινή ειρήνη: σήμερα σε όλη τη γη μελίρρυτοι έγιναν οι ουρανοί».

Χρόνια πολλά σε όλους!

π.Λ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το Θρησκευτικό και το Λαογραφικό Μουσείο στην καρδιά των Λουτρών, γράφει η Σοφία Ανδριώτη αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Μουσείου

  Το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό αυτό το Σάββατο 15/06/24 και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου