Στη Χίο “μελίρρυτοι έγιναν οι ουρανοί”

Στη Χίο “μελίρρυτοι έγιναν οι ουρανοί”

Με κατάνυξη και μεγάλη συμμετοχή πιστών τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Χίου η Θεία Λειτουργία του Μεσονυκτίου κατά τη μεγάλη πανύγηρη της κατά σάρκα Γέννησης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Ο Ι.Ναός είχε άψογα στολιστεί από την κ.Άρτα Μαρίνα, ενώ ο κ.Διαμαντής Μπριλής μάς έκανε να θαυμάσουμε για ακόμα ένα έτος τη φάτνη, που ο ίδιος με φαντασία και μεράκι έφτιαξε στο εσωτερικό του Ναού.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε η παραδοσιακή γιορτή με τα χριστουγεννιάτικα κεράσματα στην ενοριακή αίθουσα, με ευχές και χαρά για όλους, σε ένα κοινοτικό πνεύμα, κάνοντας πράξη αυτό που ψέλνει η Εκκλησία στην Ακολουθία των Αναγνωσμάτων: «Σήμερα για χάρη μας από τον ουρανό κατέβηκε η αληθινή ειρήνη: σήμερα σε όλη τη γη μελίρρυτοι έγιναν οι ουρανοί».

Χρόνια πολλά σε όλους!

π.Λ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου