“Οι νέες Εκκλησίες έχουν μια διαφορετική δυναμικότητα, διότι ακριβώς είναι νέες. Και γι’ αυτό μελετώ , μαζί με τους συνεργάτες μου τη δυνατότητα ενός ταξιδιού στο Νότιο Σουδάν”.
Απαντώντας σε μια ερώτηση σχετική με τις σχέσεις «καλύτερες και δημιουργικές», μεταξύ Καθολικών και Αγγλικανών, ο Πάπας Φραγκίσκος εμπιστεύεται ότι σκέπτεται να επισκεφθεί την Αφρικανική αυτή Χώρα, που δοκιμάζεται από ένα πόλεμο και μια μεγάλη πείνα που έχει πλήξει τουλάχιστο το μισό πληθυσμό της.
Ο Άγιος Πατέρας εξήγησε ότι όλοι οι Επίσκοποι του Νοτίου Σουδάν, “ο Αγγλικανός, ο Πρεσβυτεριανός και ο Καθολικός”, του το ζήτησαν: “Σας παρακαλούμε, ελάτε στο Νότιο Σουδάν, μόνο μία μέρα, αλλά μην έρθετε μόνος, ελάτε με τον Justin Welby”, τον Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο του Canterbury.
“Από τη νέα τους Εκκλησία ήλθε αυτή η δημιουργικότητα – σχολίασε ο Πάπας -. Και μελετούμε, εάν μπορεί να πραγματοποιηθεί, παρόλο που η εκεί κάτω κατάσταση είναι πολύ δύσκολη … Πρέπει όμως να πραγματοποιήσουμε αυτό το ταξίδι, διότι εκείνοι και οι τρεις μαζί θέλουν την ειρήνη κι εργάζονται μαζί για την ειρήνη.
ΣΧΟΛΙΟ του kantam.gr: Αυτή είναι η Εκκλησία που ανήκει στους μαθητές του Χριστού: σήμερα διαφοροποιημένοι, αλλά αγαπημένοι και αύριο ενωμένοι.
Όσοι δεν ακολουθούν αυτό το δρόμο, είναι θα είναι πολύ δύσκολο να συναντήσουν τον Χριστό που προσεύχεται: «ίνα πάντες εν ώσιν»