Στη σκέψη του Πάπα ένα ταξίδι στο Νότιο Σουδάν

“Οι νέες Εκκλησίες έχουν μια διαφορετική δυναμικότητα, διότι ακριβώς είναι νέες. Και γι’ αυτό  μελετώ , μαζί με τους συνεργάτες μου τη δυνατότητα ενός ταξιδιού στο Νότιο Σουδάν”.

Απαντώντας σε μια ερώτηση σχετική με τις σχέσεις «καλύτερες και δημιουργικές», μεταξύ Καθολικών και Αγγλικανών, ο Πάπας Φραγκίσκος εμπιστεύεται ότι σκέπτεται να επισκεφθεί  την Αφρικανική αυτή Χώρα, που δοκιμάζεται  από ένα πόλεμο  και μια μεγάλη πείνα  που έχει πλήξει τουλάχιστο το μισό πληθυσμό της.

Ο Άγιος Πατέρας εξήγησε ότι όλοι οι Επίσκοποι του Νοτίου Σουδάν,  “ο Αγγλικανός, ο Πρεσβυτεριανός και ο Καθολικός”, του το ζήτησαν: “Σας παρακαλούμε, ελάτε στο Νότιο Σουδάν, μόνο μία μέρα,  αλλά μην έρθετε μόνος, ελάτε με τον Justin Welby”, τον Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο του  Canterbury.

“Από τη νέα τους Εκκλησία ήλθε  αυτή η δημιουργικότητα – σχολίασε ο Πάπας -. Και μελετούμε,  εάν μπορεί να πραγματοποιηθεί, παρόλο που η εκεί κάτω κατάσταση είναι πολύ δύσκολη … Πρέπει όμως να πραγματοποιήσουμε αυτό το ταξίδι, διότι εκείνοι και οι τρεις μαζί  θέλουν την ειρήνη  κι εργάζονται μαζί για την ειρήνη.

ΣΧΟΛΙΟ του kantam.gr: Αυτή είναι η Εκκλησία που ανήκει στους μαθητές του Χριστού: σήμερα διαφοροποιημένοι, αλλά αγαπημένοι και αύριο  ενωμένοι.

Όσοι δεν ακολουθούν αυτό το δρόμο, είναι θα είναι πολύ δύσκολο να συναντήσουν τον Χριστό που προσεύχεται: «ίνα πάντες εν ώσιν» 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου