Στη Νιγηρία φόνευσαν απαχθέντα ιεροσπουδαστή

Στη Νιγηρία φόνευσαν απαχθέντα ιεροσπουδαστή

“Με μεγάλη θλίψη σας πληροφορούμε ότι ο τελευταίος ιεροσπουδαστής που βρισκόταν στα χέρια των απαγωγέων του, Michael, φονεύτηκε”. Προχθές Σάββατο το βράδυ 1 Φεβρουαρίου σε ένα tweet της Aiuto alla Chiesa che Soffre – Italia αναγγέλθηκε ο φόνος στη Νιγηρία του νεαρού ιεροσπουδαστή που είχε απαχθεί με άλλους τρεις στις 8 Ιανουαρίου από το μεγάλο ιεροσπουδαστήριο του Καλού Ποιμένα της Kakau, κοντά στην Kaduna, πρωτεύουσα του ομώνυμου Κράτους, στο κέντρο της Νιγηρίας..

Ποτέ δεν υπήρξε τόση ανασφάλεια στη Νιγηρία
Την αναγνώριση του νεκρού σώματος αναφέρει το Acs, έκανε ο διευθυντής του Ιεροσπουδαστηρίου της Kaduna. Οι άλλοι τρεις ιεροσπουδαστές είχαν ελευθερωθεί τις προηγούμενες ημέρες και τους παρέχεται συμπαράσταση και ιατρική φροντίδα. Ο Σεβασμιότατος Augustine Akubeze, Αρχιεπίσκοπος της Benin City και πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Nigeria, μόλις την περασμένη Παρασκευή ανάγγειλε μέσω του Acs το συναγερμό για την μεγάλη ανασφάλεια «σε όλη τη Χώρα».

Η βία της Boko Haram
Όλοι οι ιεροσπουδαστές της Νιγηρίας έχουν ανα΄γκη προστασίας, “όμως δεν υπάρχουν αρκετοί για να σταματήσουν τις επιθέσεις της Boko Haram”, οι εξτρεμιστές ισλαμιστές των οποίων η βία από το έτος 2009 προκάλεσε, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΗΕ , περισσότερα από 35 θύματα. Όπως δήλωσε ο Ιεράρχης δεν έχουν όλες κάμερες ασφαλείας. Εάν όλα τα ιεροσπουδαστήρια, τα μοναστήρια και οι μονές που φιλοξενούν μοναχούς και μοναχές διέθεταν κάμερες ασφαλείας, θα ήταν χρήσιμες για τη σύλληψη των τρομοκρατών». Δυστυχώς οι οικονομικές δυνατότητες της Εκκλησίας είναι περιορισμένες δηλώνει Acs, και οι ενορίες είναι μάλσιτα αναγκασμένες να πληρώνουν την αστυνομία για να τους εξασφαλίζει την προστασία κατά την τέλεση των Λειτουργιών της Κυριακής.

+Ν.
 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου