Στη μαρτυρική χώρα σας βλέπουμε τον Ιησού που υποφέρει

Στη μαρτυρική χώρα σας βλέπουμε  τον Ιησού που υποφέρει

Ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαριστεί τους δύο Φραγκισκανούς μοναχούς, ο οποίος με επιστολή θέλησε να μοιραστεί τη μαρτυρία τους στη βασανισμένη χώρα της Συρίας. «Θα ήθελα να μοιραστώ την ταλαιπωρία σας και να σας πω ότι είμαι κοντά σας, κοντά στις χριστιανικές κοινότητες, τις τόσο βασανισμένες εξ αιτίας της πίστης τους στον Ιησού Χριστό. Πόση δυστυχία, πόση φτώχεια, πόσο πόνο υποφέρει ο Ιησούς, ο οποίος είναι φτωχός, διώχτηκε έξω από την πατρίδα του. Είναι ο Ιησούς! Αυτό είναι ένα μυστήριο. – γράφει ο Πάπας – Είναι το χριστιανικό μας μυστήριο. Σε εσάς και στους κατοίκους της αγαπημένης Συρίας βλέπουμε τον Ιησού να υποφέρει ".

"Τίποτα άλλο από το μαρτύριο δεν μπορεί να σηματοδοτήσει τον τρόπο του Χριστιανού να συμμετέχει στην ιστορία της σωτηρίας της ανθρωπότητας. Οι μάρτυρες – λέει ο Πάπας Φραγκίσκος – φέρνουν στη γη τη Βασιλεία του Θεού, οι χριστιανοί σπέρνουν για το μέλλον, είναι η αληθινή δόξα της Εκκλησίας και η ελπίδα μας. Μία τέτοια μαρτυρία είναι επιτακτική για να μην χαθεί ακόμα και στη μέση της καταιγίδας. Πολλές φορές η θάλασσα της ζωής μας επιφυλάσσει καταιγίδες, αλλά από την κατάσταση των υπαρχόντων κυμάτων μας οδηγεί φτάνει σε μας ένα απρόσμενο σημείο της σωτηρίας: η Αειπάρθενος Μαρία, η Μητέρα του Κυρίου έκπληκτη, σιωπηλή, βλέποντας το αθώο παιδί της να σταυρώνεται που γεμίζει από νόημα ζωή και η σωτηρία του λαού. "

Ο Πάπας διαβεβαιώνει για τη συνεχή ενθύμησή του στην ευχαριστιακή Κοινωνία «, έτσι ώστε ο ανείπωτος πόνος να μεταμορφωθεί σε θεία ελπίδα που ο Απόστολος Παύλος μας βεβαιώνει στην επιστολή του προς τους Ρωμαίους: «Ποιος θα μας χωρίσει από την αγάπη του Χριστού»; Ίσως η δοκιμασία, η αγωνία, η δίωξη, η πείνα, η γυμνότητα, ο κίνδυνος, η μάχαιρα; Όπως είναι γραμμένο: Εκ αιτίας σου οδηγούμαστε στο θάνατο όλη την ημέρα, θεωρούμε ως πρόβατα που οδηγούμαστε στη σφαγή. Αλλά σε όλα αυτά τα πράγματα είμαστε περισσότερο από νικητές, χάρη Εκείνου που τόσο μας αγάπησε ".

Ο Πάπας Φραγκίσκος εκλιπαρεί την Παναγία να τους σας κρατά κάτω από το μανδύα της Χάρης καιν να μεσιτεύει γι’ αυτούς να τους δοθεί το δώρο της καρτερίας. «Σας ευλογώ θερμά όπως και όλες οι χριστιανικές οικογένειες που ο Κύριος έχει εμπιστευθεί στην θαρραλέα φύλαξή σας».

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

4η Κυριακή του Πάσχα (B)

4η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)        ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.33(32),5-6         Από το έλεος του Κυρίου η γη είναι γεμάτη. Με το Λόγο του

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25 Μαΐου  2024     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου