ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Χθες το απόγευμα στις 7, Τετάρτη 12 Ιουλίου 2014, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος τέλεσε στον Ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη της Λέσβου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία συλλειτούργησε ο εφημέριος Χίου και Λέσβου π. Λέων Κισκίνης.

        Ο Ναός ήταν γεμάτος  ιδιαίτερα από αδελφούς μας μετανάστες και πρόσφυγες Καθολικούς, ο οποίοι βρίσκουν συχνά καταφυγή στην Εκκλησία με τη συμμετοχή τους στη Θεία Λειτουργία την οποία εξασφαλίζει ο εφημέριος π. Λέων αλλά και την Ακολουθία του Λόγου  που εξασφαλίζει ο Υποδιάκονος Λέν Μήτσημ, όταν ο εφημέριος δεν μπορεί να είναι παρών στη Λέσβιο Σάββατο ή  Κυριακή

        Ο Σεβασμιότατος βρήκε την ευκαιρία να ζητήσει από τους παρόντες να προσευχηθούν για τον  Επίτιμο Πάπα Βενέδικτο που έχει  ονομαστική του εορτή αλλά και για τον εφημέριο της Λέσβου ο οποίος πριν από ακριβώς τέσσερα χρόνια την ίδια αυτή ημέρα ονομάστηκε εφημέριος  Λέσβου από τον Αποστολικό Τοποτηρητή της Επισκοπής Χίου, Σεβασμιότατο π. Νικόλαο.

Η Θεία Λειτουργία ήταν αληθινά γιορτή και σ’ αυτό συνετέλεσε η συνοδεία στο αρμόνιο  που εξασφαλίζει ένας  νέος μετανάστης από το Καμερούν και έχει δημιουργήσει μία μικρή χορωδία με τους συναδέλφους του που άρχισαν να μαθαίνουν τα λειτουργικά άσματα και στην ελληνική γλώσσα.

Πριν από την τελική ευλογία του Σεβασμιοτάτου, ο Υποδιάκονος Λεν Μήτσημ απεύθυνε εκ μέρους της ενορίας της Λέσβου ευχαριστίες στον Αρχιεπίσκοπο για τις υπηρεσίες του κατά τα 25 χρόνια υπηρεσιών του στην Εκκλησία της Λέσβου και  του πρόσφερε, ως αναμνηστικό δώρο της ενορίας,  ένα κάντρο  με έξη παρακάτω αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες της αρχιερατείας τους στη  Λέσβο.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τα μέλη του ενοριακού συμβουλίου προσφέρουν σε όλους ένα απλό δείπνο που όμως προσφέρεται με τόση καλοσύνη και αγάπη γι’ αυτό που είναι  πάντα αρκετό και εύγεστο.

Το ενοριακό συμβούλιο κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε  να καταλάβουν οι ταλαίπωροι πρόσφυγες και μετανάστες ότι η Εκκλησία δεν κάνει τίποτε άλλο από το να υπηρετεί το Χριστό στο πρόσωπό τους.

Κάθε φορά που έχουμε τη χαρά να επισκεφθούμε τα ακριτικά νησιά Χίο, Λέσβο, Σάμο, που αποτελούν  την Επισκοπή Χίου μας δίνεται η ευκαιρία να διαπιστώσουμε το πνευματικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελούν με τη βοήθεια των εφημερίων, διακόνου, υποδιακόνου και του ενοριακού συμβουλίου και των εθελοντών.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου