ΣΤΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΤΗΝΟΥ

ΣΤΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΤΗΝΟΥ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την Κυριακή 19 Αυγούστου στην περιοχή της Φανερωμένης Στενής, η εορτή της Μεταστάσεως της Θεοτόκου. Αποβραδίς τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός από τον Διάκονο Μάριο Φώσκολο, ενώ την Κυριακή το πρωί τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Χώρας Τήνου και Αγίου Αντωνίου Σμαρδακίτου π. Μάρκο Φώσκολο προς τιμή της Παναγίας, μαζί του συλλειτούργησε ο Διάκονος Μάριος Φώσκολος.

Πλήθος κόσμου έφθασε στο Προσκύνημα της Παναγίας είτε με τα πόδια, εκπληρώνοντας κάποιο τάμα, είτε με το αυτοκίνητό του. Κατάμεστος ο Ναός αλλά και οι γύρω χώροι του Προσκυνήματος. Προσκυνητές από την Τήνο και από την Αθήνα, κατέκλεισαν τους χώρους του Προσκυνήματος για να δοξάσουν, να ευχαριστήσουν αλλά και να εναποθέσουν τα προβλήματά τους στην Παναγία, την μητέρα όλων μας.

Τους ύμνους έψαλε όλο το εκκλησίασμα, ενώ αναγνώστες διάβασαν τα Βιβλικά κείμενα.

Στο κήρυγμα ο π. Μάρκος ο οποίος τόνισε την σημασία που έχει για τους Χριστιανούς η εορτή της Μεταστάσεως της Παναγίας και εξήγησε τα βιβλικά κείμενα που διαβάστηκαν στη Θεία Λειτουργία.  

δμφ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ANGELUS, Κυριακής 14ης Αυγούστου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή,14 Αυγούστου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Στο Ευαγγέλιο της σημερινής Θείας Λειτουργίας υπάρχει μια

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου