ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΝΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ

ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΝΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ


Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου τελέστηκε στα Λουτρά, στο Μοναστηριακό Ναό της Ιεράς Καρδίας του Ιησού, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπό μας π. Νικόλαο. Μαζί του συλλειτούργησε ο Γενικός Βικάριος της Αρχιεπισκοπής μας π. Φραγκίσκος Βιδάλης.

Αρκετά άτομα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της  Αδ. Θηρεσίας και με τη συμμετοχή του συνέβαλαν, η Θεία Λειτουργία να είναι μία ευχαριστία για το δώρο του Θεού που βιώθηκε στους χώρους της πρώην Μονής και Σχολής Ουρσουλινών.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετά την ανάγνωση του Ιερού ευαγγελίου έκανε μία σύντομη εξήγηση του λόγου του Κυρίου. Αναφέρθηκε στην καρδιά του Ιησού που προσφέρθηκε μέχρι  τελευταίας ρανίδας του αίματος για τη σωτηρία μας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε λιτάνευση προς το Παρεκκλήσιο της Αμιάντου Καρδίας της Παναγίας, το οποίο βρίσκεται  στο κέντρο της καρδιάς του παραδεισένιου κήπου της πρώην Μονής.

Εκεί όλοι οι παρόντες απεύθυναν κοινή προσευχή προς της Παναγία ζητώντας της να βοηθά όλου τους ευλαβείς της ώστε η καρδιά τους να μιμείται τη δική της που είναι μία τέλεια μίμηση της καρδιάς του Ιησού.

Στο τέλος της όλης επίσημης και απλής ιεροτελεστίας έγινε σύναξη στο χώρο της λεγόμενη «γκαλερί»  και όλοι γεύτηκαν την απλότητα της καρδιάς όλων εκείνων που έζησαν στους χώρους της Μονής ή γνώρισαν από πρώτο χέρι και αγάπησαν αυτόν τον χώρο όπου εκτός από την Καρδιά του Ιησού και της Παναγίας για πολλά χρόνια κτυπούσε και η καρδιά χιλιάδων παιδιών, εφήβων και νέων ιδιαίτερα νεανίδων όχι μόνο της Τήνου αλλά  και του Αιγαίου και όχι μόνο.

Στην όλη  θρησκευτική εκδήλωση προς τιμήν της Καρδίας του Ιησού και της Παναγίας συμμετείχαν και δύο Γαλλίδες Αδελφές Ουρσουλίνες,  που δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τους απαγορεύσουμε την έξοδό τους από το νησί της Τήνου και έτσι μεθαύριο θα επιστρέψουν και πάλι στην Γαλλία.

Ξαναθυμήθηκα και πάλι τη φράση που έλεγε η αείμνηστη Αδελφή Ζενεβιέβ η καταγομένη από το χωριό   Κέχρο της Τήνου, κάθε φορά που, τα τελευταία χρόνια, επισκεπτόντουσαν την Τήνο  κάποιες μοναχές από το εξωτερικό για μερικές μέρες. Είτε αυτές ήταν Προϊστάμενες ή απλές υφιστάμενες. «Ήρθανε μας ματιάσανε και φύγανε»! 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ANGELUS, Κυριακής 14ης Αυγούστου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή,14 Αυγούστου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Στο Ευαγγέλιο της σημερινής Θείας Λειτουργίας υπάρχει μια

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου