«Σοβαρή προσβολή προς τον Δημιουργό»

«Σοβαρή προσβολή προς τον Δημιουργό»


Ένα τηλεγράφημα απευθυνόμενο προς τον καρδινάλιο αρχιεπίσκοπο της Βαρκελώνης, Juan Josè Omellay Omella, στις 18/08/2017, υπογεγραμμένο από τον καρδινάλιο Pietro Parolin, μετά την επίθεση της 17/08/2017 στη Βαρκελώνη:

«Μπροστά στην είδηση της σκληρής τρομοκρατικής επίθεσης που έσπειρε το θάνατο και τον πόνο στη Ramblτης Βαρκελώνης, ο Πάπας Φραγκίσκος επιθυμεί να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη του για τα θύματα που έχασαν τη ζωή τους με μια τόσο απάνθρωπη πράξη και προσφέρει την προσευχή του για την αιώνια ανάπαυσή τους».

«Σε αυτές τις στιγμές θλίψης και πόνου» ο Πάπας «επιθυμεί να στείλει επίσης την υποστήριξή του και την εγγύτητά του στους πολυάριθμους τραυματίες, στις οικογένειές τους και σε ολόκληρη την κοινωνία της Καταλανίας και της Ισπανίας».

Ο Άγιος Πατέρας, καταλήγει, «καταδικάζει για ακόμη μια φορά την τυφλή βία, η οποία αποτελεί σοβαρή προσβολή προς τον Δημιουργό και υψώνει την προσευχή του προς τον Ύψιστο ώστε να μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με αποφασιστικότητα για την ειρήνη και την ομόνοια στον κόσμο».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Από την απόλυτη μη βία του Ευαγγελίου, στη Θεολογία του δίκαιου πολέμου (του Σεβ. Ιωάννη)

Αγαπητοί αναγνώστες, Επειδή μερικά από τα κείμενα μου, κυρίως στην πρώτη περίοδο, ήταν εξαιρετικά μακροσκελή και αναλυτικά, έχω την εντύπωση πως πέρασαν απαρατήρητα. Αποφάσισα, λοιπόν,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 28 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου