Σε ταινία η ζωή του Αγίου Αυγουστίνου

Σε ταινία η ζωή του Αγίου Αυγουστίνου

Το φιλμ σκηνοθετήθηκε από τον Αιγύπτιο Samir Seif και θα παρουσιαστεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στη Ρώμη

Η ζωή του Αγίου Αυγουστίνου γίνεται φίλμ. Η ταινία με τίτλο «Augustine: son of her tears» (Αυγουστίνος: ο γιος των δακρύων της» σε σκηνοθεσία του αιγύπτιου σκηνοθέτη Samir Seif, είναι ο καρπός μιας παραγωγής εξολοκλήρου βορειοαφρικανικής, μεταξύ της Τυνησίας και της Αλγερίας, χωρών όπου ο μεγάλος φιλόσοφος και θεολόγος έζησε μεταξύ του τέταρτου και του πέμπτου αιώνα.

Η ιστορία

Το φιλμ, στα ίχνη των διάσημων «Confessions» (Εξομολογήσεων), δείχνει τον Άγιο Αυγουστίνο d’ Ipponaσε συνεχή αναζήτηση απαντήσεων, μέχρι που έφτασε στην πίστη προς τον Θεό, συνοδευόμενος από τις αδιάκοπες προσευχές και τα δάκρυα της μητέρας του, της αγίας Μόνικας. Η κινηματογραφική ιστορία είναι συνυφασμένη με την ιστορία του Hedi, ενός νεαρού Πακιστανού σκηνοθέτη της εποχής μας από το Παρίσι που επιθυμεί να πραγματοποιήσει ένα ντοκιμαντέρ για τον Άγιο, μια απόφαση που τον ωθεί να επανεκτιμήσει τις προτεραιότητές του έναντι του Θεού, της οικογένειας, της αγάπης και της αλήθειας.

Η παρουσίαση

Η ταινία θα παρουσιαστεί επίσημα στη Ρώμη από το Institute for World Evangelization ICPE Mission(Ινστιτούτο για τον Παγκόσμιο Ευαγγελισμό – ICPE Mission, το οποίο διοργάνωσε μια πρεμιέρα την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στο Αμφιθέατρο Augustinianum.

Μια μοναδική προσωπικότητα, σύμφωνα με τον καρδινάλιο Grech

«Αυτή η ταινία αποκαλύπτει τη μοναδική προσωπικότητα του Αγίου Αυγουστίνου, για τον οποίο οι κάτοικοι της Αλγερίας και της Τυνησίας είναι τόσο περήφανοι», δήλωσε ο Καρδινάλιος Prosper Grech, σύμβουλος της Congregazione για το δόγμα της πίστης, ο οποίος και θα μιλήσει κατά την πρεμιέρα στη Ρώμη.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου