Σε λειτουργία από σήμερα βάση αεροδιακομιδών στο αεροδρόμιο της Σύρου

Σε λειτουργία από σήμερα βάση αεροδιακομιδών στο αεροδρόμιο της Σύρου

O πτητικός χρόνος πρόσβασης σε κάθε περιστατικό στις Κυκλάδες θα μειωθεί κατά 70 λεπτά, ενώ παράλληλα μειώνεται το κόστος των 4.000-5.000 ευρώ ανά περιστατικό

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων των Κυκλάδων, αλλά και των γιατρών και διασωστών του ΕΚΑΒ, γίνεται πλέον πραγματικότητα, καθώς ξεκινά η λειτουργία βάσης αεροδιακομιδών στο αεροδρόμιο της Σύρου.
O πτητικός χρόνος πρόσβασης σε κάθε περιστατικό στις Κυκλάδες θα μειωθεί κατά 70 λεπτά, ενώ παράλληλα μειώνεται το κόστος των 4.000-5.000 ευρώ ανά περιστατικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο δαπανώνται 11 εκατ. ευρώ για αεροδιακομιδές, καθώς και δύο εκατ. ευρώ για μεταφορές με πλωτά μέσα.
Ταυτόχρονα, θα είναι εγκατεστημένο μόνιμα ελικόπτερο, το οποίο διαθέτει και δύο κρεβάτια εντατικής θεραπείας, εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει τις έκτακτες ανάγκες.
Τα εγκαίνια της μόνιμης πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο της Σύρου, πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα παρουσία της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Υγείας, Μεταφορών και Άμυνας, αλλά και με τη συμμετοχή πλήθους τοπικών φορέων της Σύρου.
Ειδικότερα, στους χώρους του αεροδρομίου της Σύρου, παρουσία των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Μεταφορών, κ.κ. Καμμένου και Σπίρτζη, του υφυπουργού Υγείας κ. Πολάκη, των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργου Μαραγκού, προέδρου του ΕΚΑΒ,της διοικητού της ΔΥΠΕ, της διοικητού του νοσοκομείου Σύρου, υπηρεσιακών παραγόντων και φορέων της Σύρου, υπογράφηκε το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των προαναφερόμενων υπουργείων για τη λειτουργία της βάσης του ΕΚΑΒ.
Τον αγιασμό της βάσης έκανε ο Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος Β', καθώς επίσης και ο Καθολικός Επίσκοπος κ. Στεφάνου, οι οποίοι αναφέρθηκαν και στη λειτουργία της βάσης, καλώντας τους υπεύθυνους να στηρίξουν το εγχείρημα προς όφελος της υγείας των νησιωτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

21η Κυριακή του Έτους (Κύκλος Γ)

  21η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ΄ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 86 [85], 1-3) Πρόσεξε, Κύριε, και εισάκουσέ με, σώσε το δούλο σου, Θεέ

Πρόγραμμα Ενοριών 20-21/8/2022

   Οικισμός Ενορία 20–21 Αυγούστου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 20.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  –

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 20ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 17 Αυγούστου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου