ΣΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

ΣΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

Στα σχεδόν 26 χρόνια της ποιμαντικής μου αποστολής  στα νησιά του Αιγαίου έχω κάνει πολλά ταξίδια. Ο αριθμός πρέπει να είναι γύρω στα 2.600. Άλλα με θάλασσα γαληνεμένη, άλλα με ταραγμένη  και άλλα με φουρτουνιασμένη. Για μερικά μάλιστα αντί να φθάσω στον προγραμματισμένο προορισμό μου, με κράτησαν δέσμιο σε λιμάνια, λόγω κάποιου έκτακτου «απαγορευτικού».

Γνώρισα πλοιάρχους, αξιωματικούς και πλήρωμα που με μεγάλη καλοσύνη και ευγένεια προσπάθησαν και κατάφεραν να κάνουν τα ταξίδια μου ευχάριστα.

Έχω φωτογραφίες από αυτές τις συναντήσεις, αλλά μια από τις καλύτερες και τις πιο πρόσφατες είναι αυτή που δημοσιεύω σήμερα και αφορά το ταξίδι μου από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά με το πλοίο της BLUESTAR«ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ»  που έγινε προχθές βράδυ, Πέμπτη 16 προς Παρασκευή 17 Μαΐου 2019  με τη συνοδεία του π. Ριχάρδου.

Η ίδια η φωτογραφία με τους δύο αυτούς εξαιρετικούς ναυτικούς: τον Καπετάν Γεώργιο Αρβανίτη και τον Προϊστάμενο  Αρχιθαλαμηπόλο Κώστα Τακτικό είναι ενδεικτική του φιλικού και ευχάριστου περιβάλλοντος που δημιουργούν σε κάθε  πλοίο που είναι τυχερό να τους έχει πλοίαρχο και αρχιθαλαμηπόλο.

Η  BLUESTAR  μπορεί να είναι υπερήφανη για τους δύο αυτούς ανθρώπους, οι οποίοι τιμούν την Εταιρεία  και αποτελούν υπόδειγμα ναυτικών. Ξέρω ότι δεν είναι οι μοναδικοί, αλλά το χαμόγελό τους είναι ενδεικτικό και φανερώνει την επαγγελματικότητα τους και τη μεγάλη καρδιά τους, που σε κάθε μας ταξίδι μαζί τους, μας κάνουν  να αισθανόμαστε «σαν στο σπίτι μας».

+Ν 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου