ΣΑΛΒΑΔΟΡ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΊΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

11

ΣΑΛΒΑΔΟΡ  ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΊΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Ίσως είναι δύσκολο να το αντιληφθείς ως “δικαίωμα” αν θεωρείς αυτονόητη την ύπαρξη και την ελεύθερη χρήση του. Όμως όλο και περισσότεροι άνθρωποι στο κόσμο αναζητούν καλής ποιότητας νερό για τις ανάγκες τους και όλοι μας έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό.
Η μαρτυρική εκκλησία του Σαλβαδόρ από χρόνια πιέζει για συνταγματική κατοχύρωση αυτής της αλήθειας και αυτό έγινε πράξη. Ο Αρχιεπίσκοπος Σαν Σαλβαδόρ και Πρόεδρος της Ιεραρχίας της χώρας, Σεβ/τατος Jose Luis Escobar Alas ζητά πλέον και άμεση εφαρμογή της συνταγματικής πρόβλεψης !
Στο άρθρο 2 του Σαλβαδοριανού Συντάγματος,, μετά την αναφορά σε ζωή, φυσική και ηθική ακεραιότητα, ελευθερία, ασφάλεια και εργασία προστέθηκαν το νερό και η πρόσβαση σε υγειονομική φροντίδα ως ανθρώπινα δικαιώματα.
Επίσης στο άρθρο 69 προστέθηκε το νερό ως “ δημόσιο αγαθό”

Πληροφόρηση και φωτογραφία από πρακτορείο FIDES

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Εννεαήμερο Ιεράς Καρδίας (3η ημέρα)

  ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΝΕΑΗΜΕΡΟΥ –Εις το όνομα του Πατρός, και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. –Αμήν. 1.Πράξη συντριβής: Αμάρτησα, Θεέ μου,

ANGELUS 3ης Ιουλίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ  ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Στο Ευαγγέλιο της Θείας Λειτουργίας της σημερινής

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου