Ρωσία: Εγκρίθηκε η τροποποίηση του Συντάγματος για αναφορά στον Θεό

Ρωσία: Εγκρίθηκε η τροποποίηση του Συντάγματος για αναφορά στον Θεό

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή της Δούμας η νομοθεσία για τροποποίηση του Συντάγματος με απόφαση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία προβλέπει την αναφορά του Θεού στο ρωσικό Σύνταγμα.
"Η Ρωσική Ομοσπονδία, ενωμένη με χιλιάδες χρόνια ιστορίας, διατηρώντας τη μνήμη των προγόνων που μας μεταδίδουν τα ιδανικά και την πίστη στο Θεό, καθώς και τη συνέχεια της ανάπτυξης του ρωσικού κράτους, αναγνωρίζει την ιστορική ενότητα του κράτους" – αναφέρει μεταξύ άλλων η τροπολογία.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, η αναφορά του Θεού στο ρωσικό Σύνταγμα, δεν θα αλλάξει τη κοσμική φύση της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Επίσης να αναφερθεί ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, που άρχισε τη συγκεκριμένη διαδικασία, δήλωσε παρόλο αυτά πως η Ρωσία θα «παραμείνει κοσμικό κράτος» όπου κάθε πολίτης ορίζει ο ίδιος τη στάση του απέναντι στον Θεό.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, Πατριάρχης Κύριλλος, επέμενε μέσω άμβωνος για ανάγκη της αναφοράς του Θεού στο Σύνταγμα της Ρωσίας.
Ακόμη, ο Πατριάρχης Μόσχας δήλωσε ότι "η αναφορά στον Θεό δεν υπονομεύει με κανέναν τρόπο την αρχή του κοσμικού χαρακτήρα, όπου είναι θεμελιώδες, για την χώρα μας".

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκε το Αποστολικό Ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στο Κονγκό – Κινσάσα και στο Νότιο Σουδάν

Το «προσκύνημα ειρήνης» όπως είχε χαρακτηρισθεί από τον ίδιο τον Ποντίφικα το ταξίδι του στο Congo R.D. και στο Νότιο Σουδάν, ολοκληρώθηκε. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 14-23) Κάλεσε

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου