Ρωσία: Εγκρίθηκε η τροποποίηση του Συντάγματος για αναφορά στον Θεό

Ρωσία: Εγκρίθηκε η τροποποίηση του Συντάγματος για αναφορά στον Θεό

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή της Δούμας η νομοθεσία για τροποποίηση του Συντάγματος με απόφαση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία προβλέπει την αναφορά του Θεού στο ρωσικό Σύνταγμα.
"Η Ρωσική Ομοσπονδία, ενωμένη με χιλιάδες χρόνια ιστορίας, διατηρώντας τη μνήμη των προγόνων που μας μεταδίδουν τα ιδανικά και την πίστη στο Θεό, καθώς και τη συνέχεια της ανάπτυξης του ρωσικού κράτους, αναγνωρίζει την ιστορική ενότητα του κράτους" – αναφέρει μεταξύ άλλων η τροπολογία.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, η αναφορά του Θεού στο ρωσικό Σύνταγμα, δεν θα αλλάξει τη κοσμική φύση της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Επίσης να αναφερθεί ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, που άρχισε τη συγκεκριμένη διαδικασία, δήλωσε παρόλο αυτά πως η Ρωσία θα «παραμείνει κοσμικό κράτος» όπου κάθε πολίτης ορίζει ο ίδιος τη στάση του απέναντι στον Θεό.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, Πατριάρχης Κύριλλος, επέμενε μέσω άμβωνος για ανάγκη της αναφοράς του Θεού στο Σύνταγμα της Ρωσίας.
Ακόμη, ο Πατριάρχης Μόσχας δήλωσε ότι "η αναφορά στον Θεό δεν υπονομεύει με κανέναν τρόπο την αρχή του κοσμικού χαρακτήρα, όπου είναι θεμελιώδες, για την χώρα μας".

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου