Ιερέας δολοφονείται στο Rionegro, ο δεύτερος εφέτος

Ιερέας δολοφονείται στο Rionegroο δεύτερος εφέτος


Στην Κολομβία, δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας κλοπής, στην περιοχή San Antonio στο Rionegro, στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο La Ceja, ο ιερέας Abelardo Antonio Muñoz Sánchez, 41 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ο συνταγματάρχης Javier Morales Cárdenas, αναπληρωτής διοικητής της αστυνομίας στην Antioquia, έδωσε στον τοπικό τύπο και τις οποίες αναμετάδωσε το πρακτορείο Fides, η δολοφονία συνέβη χθες, 3 Οκτωβρίου, στις 10:50, όταν δύο εγκληματίες εμφανίστηκαν μπροστά στον ιερέα ο οποίος αποβιβαζόταν από ένα ταξί. «Τον πλησίασαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή, τον εκφόβισαν με ένα όπλο για να τον κάνουν να τους παραδώσει την τσάντα του, όπου δήθεν έπρεπε να έχει χρήματα σε μετρητά. Με την άρνηση του ιερέα, εκείνοι πυροβόλησαν αρκετές φορές προκαλώντας τον θάνατό του» είπε ο Morales. Αργότερα, στην κοινότητα της La Ceja, η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τους εγκληματίες.

Ο Δον Abelardo Antonio Muñoz Sánchez, της επισκοπικής διοίκησης της Girardota, ήταν ιερέας εδώ και 10 χρόνια και εργαζόταν εδώ και 4 μήνες στην ενορία του Cisneros, στην περιοχή της Antioquia. «η Επισκοπή της Girardota προσκαλεί όλους τους πιστούς να ενωθούν μαζί μας, προσευχόμενοι για την ειρήνη και την συμφιλίωση μεταξύ όλων. Ας ζητήσουμε από τον Κύριο να χορηγήσει ειρήνη και αιώνια χαρά στον ιερέα μας Abelardo Muñoz.

Ενωνόμαστε μαζί με τον Κύριο με την οικογένειά του, με το πρεσβυτέριο της Girardota  και με τις κοινότητες όπου ο πατέρας ασκούσε τη διακονία του. Ο Χριστός, ο αναστημένος Κύριος, ας μας χορηγεί όλη του την δύναμη» διαβάζουμε στο ανακοινωθέν της επισκοπικής διοίκησης. Το ανακοινωθέν, υπογεγραμμένο από τον σεβασμιότατο Guillermo Orozco Montoya,  επίσκοπο της Girardota, μας πληροφορεί επίσης ότι η κηδεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στον καθεδρικό ναό του RioNegro.

Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, ως ιεραποστόλου ειρήνης στη Κολομβία, και ήρθε η είδηση βίαιου θανάτου ακόμη ενός ιερέα στη λατινοαμερικανική χώρα. Πράγματι στις 27 Ιουλίου 2017, στη ενορία του Raudal, στο χωριό Puerto Valdivia, πάντα στην περιοχή της Antioquia είχε δολοφονηθεί ο ιερέας Diomer Eliver Chavarria Pérez. «Θυσιάστηκε κατά την άσκηση της ιεραποστολής του» διαβάζαμε στο ανακοινωθέν του επισκόπου. Ο πατέρας Dioemer ήταν 31 ετών και δολοφονήθηκε στην ημέρα των γενεθλίων του. (C.E.)

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου