Ο Πάπας προσφέρει γλυπτό του μικρού Aylan

Ο Πάπας προσφέρει γλυπτό του μικρού Aylan


Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη FAO για την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού, η οποία φέτος θα εορτασθεί με θέμα «Αλλάζουμε το μέλλον της μετανάστευσης. Επενδύουμε στην επισιτιστική ασφάλεια και στην ανάπτυξη της υπαίθρου», ο Πάπας Φραγκίσκος δώρισε σήμερα, Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, ένα μαρμάρινο γλυπτό του μικρού Aylan Kurdi, τον μόλις τριών χρόνων σύριο πρόσφυγα που πνίγηκε το καλοκαίρι του 2015 μαζί με τον αδελφούλη του τον Galip, πέντε χρόνων, στα νερά μπροστά στην παραλία του Budrum, στην Τουρκία.

Το μαρμάρινο γλυπτό του Carrara, που ζυγίζει σχεδόν ένα τόνο και του οποίου η αποκάλυψη έγινε στο αίθριο του οργανισμού Ο.Η.Ε., πραγματοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη από το Τρέντο, Luigi Prevedel. Αναπαριστά τον μικρό Aylan νεκρό να κείτεται στην παραλία του Bodrum. Δίπλα στο μικρόσώμα ένα αγγελάκι που κλαίει απαρηγόρητα.

Η φωτογραφία του Aylan που εκτείνεται κατά μήκος της ακτής, με το πρόσωπο γυρισμένο προς την άμμο, με το μπλε παντελονάκι του και το κόκκινο μπλουζάκι, έχει γίνει μια από τις εικόνες σύμβολα της τραγωδίας της σημερινής μεταναστευτικής κρίσης.

Με την άφιξή του στην έδρα του οργανισμού Ο.Η.Ε., λίγο πριν από τις 9:00, ο Ποντίφικας έγινε δεκτός από τον γενικό διευθυντή του F.A.O, τον βραζιλιάνο αγρονόμο José Graziano da Silva. Ο Πάπας Φραγκίσκος συνοδευόταν από τον καρδινάλιο Γραμματέα του Κράτους Pietro Parolin.

Ήταν η δεύτερη επίσκεψη του Ποντίφικα στην ρωμαϊκή έδρα του F.A.O., μετά από εκείνη της 20ης Νοεμβρίου 2014, η οποία έλαβε χώρα με την ευκαιρία της 2ης Διεθνής Συνδιάσκεψης για τη Διατροφή.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου