Το παιδιατρικό ιατρείο Santa Marta ανοίγει ξανά

Το παιδιατρικό ιατρείο Santa Marta ανοίγει ξανά

Μετά από περισσότερο από δυόμισι μήνες διακοπής λόγω της έκτακτης ανάγκης στην υγεία, στην καρδιά του Βατικανού, η ιατρική περίθαλψη για τη στήριξη των άπορων οικογενειών συνεχίζει. Τηρώντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις από τις 3 Ιουνίου, οι υπηρεσίες που απευθύνονται ειδικά σε παιδιά και έγκυες γυναίκες επιστρέφουν
«Σε λίγες μέρες τα πάντα θα επιστρέψουν σχεδόν όπως πριν». Οι εργαζόμενοι του παιδιατρικού ιατρείου Santa Marta μιλούν σχετικά με την επανέναρξη λειτουργίας του, υπογραμμίζοντας τη σημασία των υπηρεσιών που προσφέρονται σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, ιδίως σε αυτή τη φάση συνύπαρξης με τον ιό. «Το ιατρείο πρέπει απαραιτήτως να προσφέρει ένα σημάδι παρουσίας», λέει η εθελοντής Valentina Giacometti. «Είμαστε κοντά σε εκείνους που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες αυτή τη στιγμή».

Ρυθμιζόμενη πρόσβαση
Νέες μητέρες από όλο τον κόσμο έρχονται σε αυτό το νοσοκομειακό ίδρυμα, το οποίο είναι μέρος των δραστηριοτήτων της Αποστολικής Ελεημοσυνερίας. Και αν τους τελευταίους μήνες ήταν δυνατή η παροχή βοήθειας μόνο μέσω τηλεφώνου, από τώρα και στο εξής η πρόσβαση θα ρυθμιστεί για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Συγκεκριμένα, ο οργανισμός βασίζεται σε τηλεφωνικές κλήσεις για να κλείσει κάποιος ραντεβού, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην φτάνουν όλοι μαζί ταυτόχρονα.

Η εγγύτητα
Η μεγαλύτερη δυσκολία; Για τη Valentina είναι αναμφίβολα ότι δεν μπορεί να αγκαλιάσει τα παιδιά. «Αλλά δεν έχει σημασία – προσθέτει – θα μάθουμε να επικοινωνούμε με τα μάτια μας και μέσω της μάσκας». Οι λόγοι για την υγεία απαιτούν την υιοθέτηση νέων συμπεριφορών, αν και μερικές φορές απρόθυμα όταν τις αντιμετωπίζουν τα μικρά παιδιά. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να επηρεάσει τη γνωστή ζεστασιά και την παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα που πάντα διέκριναν αυτό το περιβάλλον όπου ειδικοί γιατροί παρακολουθούν τις μητέρες και τα παιδιά καθ 'όλη τη διάρκεια της ανάπτυξής τους.

Το σύμβολο της ζωής
Η υπηρεσία «Μια κούνια για εσάς» συνεχίζεται στους χώρους του ισογείου για να συνοδεύσει τις γυναίκες που περιμένουν στην αίθουσα του τοκετού. Στην είσοδο του ιατρείου, μόλις μπείτε στην είσοδο του Βατικανού του «Perugino», ο ανθισμένος κήπος αντιπροσωπεύει ένα ξεκάθαρο μήνυμα καλωσορίσματος. Όπως πάντα, το έμβλημα του Ιατρείου βρίσκεται στην πόρτα: η εικόνα της Αγίας Οικογένειας. «Προσευχόμαστε συνεχώς – λέει η Valentina – ώστε να προστατεύει τις οικογένειες που συναντάμε στις δραστηριότητές μας».

Ένα απλό τηλεφώνημα
Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται σε άτομα χωρίς την Κάρτα Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας. «Η ιδιαιτερότητα του ιατρείου – υπογραμμίζει η Valentina – είναι να παρέχει ιατρική βοήθεια ειδικά σε όσους δεν έχουν αυτήν την κάρτα στην ιταλική επικράτεια». Πολύ συχνά οι οικογένειες φτάνουν στο ιατρείο χάρη σε πληροφορίες που έλαβαν από στόμα σε στόμα αλλά και μέσα από το δικτύο των ενοριών. Αλλά για μια πρώτη συνέντευξη και ραντεβού, απλώς συνδεθείτε στον ιστότοπο http://www.dispensariosantamarta.va/ και καλέστε στο 06/69884906.

Μετάφραση: π.Ι.ΣΚλ.
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου