Ρεύμα ευγνωμοσύνης

Ρεύμα ευγνωμοσύνης

Στη διάρκεια της έκθεσης της Ιεράς Σινδόνας, πήγαμε στο Τορίνο, όπου με λιτανεία  με μία περίεργη και καταπονημένη κοσμοθάλασσα, καταφέραμε να μπούμε στον Καθεδρικό Ναό.

Από τα πρόσωπα  και τη γλώσσα που άκουγα γύρω μου κατάλαβα ότι πρόκειται για πρόσωπο που προερχόταν από όλα τα μέρη του κόσμου. Με αυτή την ατέλειωτη λιτανεία προς την  ιερά σινδόνα, φαινόταν να πραγματοποιείται το όνειρο του Ιησού: η ενότητα, δυνατή μόνο αν στο κέντρο είναι  Εκείνος.

Σχεδόν απρόσμενα  βρεθήκαμε  σε ένα μεγάλο σαλόνι  που σε λίγα λεπτά  πλημμύρισε από ένα σύνθετο πλήθος το οποίο με εντυπωσίαζε η υποδειγματική σιωπή. Ένα πλήθος ατέλειωτο θεοποιημένο από την άπειρη αγάπη.

Μπροστά μας σε μια στιγμή άναψε μια μεγάλη οθόνη. Στο κέντρο  μια επιγραφή σε διάφορες γλώσσες: “Όταν θα υψωθώ από τη γη, θα ελκύσω  όλους  προς εμένα”. “Όλοι οι λαοί θα δουν τη σωτηρία.” Αυτό το προφητικό «θα δουν» αντηχούσε μέσα μου Αυτό που έβλεπα: «Όλοι οι λαοί τώρα βλέπουν  τη σωτηρία του.»

Με ένα ρεύμα ευγνωμοσύνης σκέφθηκε πόσους τρόπους ο θεός χρησιμοποιεί για να γίνουν γνωστά τα θαυμάσια έργα της αγάπης  του σε όλα τα έθνη, μέχρι τα πέρατα της γης.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου