Η ΚΑΡΙΤΑΣ ΤΗΣ REGGIO CALABRIA ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΙΤΑΣ ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

Η ΚΑΡΙΤΑΣ ΤΗΣ REGGIO CALABRIA ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΙΤΑΣ ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

Όπως αναφέραμε και σε άλλη μας δημοσίευση από προχθές Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017 βρίσκεται στην Τήνο αντιπροσωπεία της Κάριτας της  ReggioCalabria, η οποία είναι αδελφοποιημένη με την Κάρτας Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου.

Χθες, Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, μετά την δοξολογία στον καθεδρικό ναό για την έναρξη του νέου χρόνου και την εκδήλωση του Δήμου Τήνου για την κοπή της Βασιλόπιτας στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Εξωμβούργου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των δύο Κάρτας

Η Κάρτας της Εκκλησίας μας δια του Προέδρου της κ. Αντώνιου Δελατόλα παρουσίασε στην αντιπροσωπεία της Reggio Calabria  μία αναλυτική παρουσίαση του έργου της στα μέλη της αντιπροσωπείας της Κάριτας της Reggio Calabria.

Η όλη ενημέρωση ολοκληρώθηκε με μία σύντομη αλλά και γενική αξιολόγηση του έργου της Κάριτας Τήνου που  έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της Κάριτας της Εκκλησίας μας κ. Αντώνη Δελατόλα εκτενής αξιολόγηση του έργου: Κέντρο Ακρόασης – Συμβουλευτικού Σταθμού Κάριτας Νάξου–Τήνου» που λειτουργεί στην Τήνο από τις 15/07/2016 και η έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου χρηματοδοτείται από την Κάριτας της Reggio Calabria.

Ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος στην αξιολόγησή του αναφέρει:

Ως επίσκοπος, της τοπικής Εκκλησίας Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου, θεωρώ ότι η Κάρτας αποτελεί την απόδειξη «της πίστης, η οποία χωρίς τα έργα είναι νεκρή».

Τον τελευταίο καιρός η Κάρτας Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου αποδεικνύει πράγματι αυτή την δεδομένη πραγματικότητα. Ο Θεσμός αυτός της τοπικής μας  Εκκλησίας, συνειδητοποιεί συνεχώς , ότι χωρίς την προσευχή δεν μπορεί να υπάρξει ευαγγελική αγάπη και χωρίς αγάπη δεν μπορεί να υπάρξει αληθινή πίστη.

Η συνεργασία της, με την Κάρτας Ελλάς αλλά και η αδελφοποίηση της με την  Κάρτας της Reggio Calabria  και του  Foligno, της έδωσαν τη δυνατότητα να αυξήσει τη δραστηριότητά της και να είναι ακόμη  πιο κοντά στον αναγκεμένο άνθρωπο.

Αυτή η συνεργασία βοήθησε  την Κάριτας της τοπικής Εκκλησίας μας, όχι μόνο να συνδράμει τον αναγκεμένο άνθρωπο στις ανάγκες του σώματος , αλλά και στις  ανάγκες τις ψυχής. Και αυτές σήμερα δεν είναι λιγότερες από τις ανάγκες του σώματος. Οι σημερινές  δυσκολίες που δημιουργούνται από την ηθική και οικονομική κρίση έχει ανάγκη στήριξης τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή του ανθρώπου.

Το Κέντρο Ακρόασης που λειτουργεί στο νησί της Τήνου είναι ότι καλύτερο υπάρχει. Η κυρία Μαρία Μελανίτη, που  επελέγη να διευθύνει αυτό το συμβουλευτικό Σταθμό, απεδείχθη άτομο με πολλές ειδικές ικανότητες και προπάντων με καλή και με μεγάλη διαθεσιμότητα να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων αυτής της λεπτής και εξειδικευμένης αποστολής  και προσφοράς  προς την ψυχή του ανθρώπου.

Την συγχαίρω και πάλι θερμά.

Εύχομαι αυτό το Κέντρο ακρόασης, που δημιουργήθηκε χάρη στην αδελφική αγάπη και την υλική βοήθεια της  Κάριτας της Reggio Calabria  να  συνεχίσει τη λειτουργία του και να βρεθεί ο πλέον κατάλληλος τόπος για την στέγαση αυτής της τόσο αναγκαία υπηρεσίας προς την ψυχή του ανθρώπου που θα συμπληρώνεται και με τη υλική βοήθεια και για το σώμα. Έτσι η Κάριτας θα αγκαλιάζει τις ανάγκες του ανθρώπου που αφορούν το σώμα και την ψυχή.    

Τήνος 2/1/2017

+Νικόλαος
Αρχιεπίσκοπος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

24 Σεπτεμβρίου μνήμη της Παναγίας της Φανερωμένης

  Στις αρχές του 13ου αιώνα, οι Μωαμεθανοί καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας. Χιλιάδες χριστιανοί συλλαμβάνονται αιχμάλωτοι ή μεταφέρονται στην Αφρική, όπου πωλούνται ως

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου