Πρώτη Κοινωνία στη Χίο

Πρώτη Κοινωνία στη Χίο

Την Κυριακή 19 Αυγούστου, τρία παιδιά της ενορίας Αγίου Νικολάου Χίου – η Τζαμάικα, η Αλεξάνδρα και ο Σεβερίνο –  έλαβαν για πρώτη φορά το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, κατά την Πρώτη Κοινωνία τους.

Τα παιδιά είχαν προετοιμαστεί με δύο μηνών κατήχηση, και ενσυνείδητα μετάλαβαν των Παναχράντων Μυστηρίων.

Στη σωστή προετοιμασία τους συνέβαλαν και οι γονείς τους, καθότι ως γνωστόν, η πίστη σε παιδιά αυτής της ηλικίας η πίστη μεταδίδεται καθημερινά από τους γονείς τους στην “κατ’ οίκον εκκλησία”, δηλαδή στο οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο αυτά ζουν. Γι’ αυτό και ο εφημέριος π. Λέων ευχαριστεί τους γονείς των παιδιών, μέσα στο χριστιανικό και αρμονικό περιβάλλον των οποίων, αναπτύσσονται και μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

Μαζί με τον εφημέριο συλλειτούργησε ο π. Δομίνικος Ψάλτης.

Ο εφημέριος ευχαριστεί θερμά την κ. Μαίρη Πατρώνα και την κ. Άρτα Μαρίνα εκ του ενοριακού συμβουλίου, για την άριστη διεξαγωγή των πάντων.

π. Λ

[module-798]

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1 Απριλίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου