Πρώτη Κοινωνία στη Χίο

Πρώτη Κοινωνία στη Χίο

Την Κυριακή 19 Αυγούστου, τρία παιδιά της ενορίας Αγίου Νικολάου Χίου – η Τζαμάικα, η Αλεξάνδρα και ο Σεβερίνο –  έλαβαν για πρώτη φορά το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, κατά την Πρώτη Κοινωνία τους.

Τα παιδιά είχαν προετοιμαστεί με δύο μηνών κατήχηση, και ενσυνείδητα μετάλαβαν των Παναχράντων Μυστηρίων.

Στη σωστή προετοιμασία τους συνέβαλαν και οι γονείς τους, καθότι ως γνωστόν, η πίστη σε παιδιά αυτής της ηλικίας η πίστη μεταδίδεται καθημερινά από τους γονείς τους στην “κατ’ οίκον εκκλησία”, δηλαδή στο οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο αυτά ζουν. Γι’ αυτό και ο εφημέριος π. Λέων ευχαριστεί τους γονείς των παιδιών, μέσα στο χριστιανικό και αρμονικό περιβάλλον των οποίων, αναπτύσσονται και μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

Μαζί με τον εφημέριο συλλειτούργησε ο π. Δομίνικος Ψάλτης.

Ο εφημέριος ευχαριστεί θερμά την κ. Μαίρη Πατρώνα και την κ. Άρτα Μαρίνα εκ του ενοριακού συμβουλίου, για την άριστη διεξαγωγή των πάντων.

π. Λ

[module-798]

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 18-19.5.2024

Οικισμός Ενορία  18 -19 Μαΐου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 18/5 Σάββατο   18.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 18/5 Σάββατο   09.00 Θεία

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου