Εορτή της Παναγίας στη Χίο

Εορτή της Παναγίας στη Χίο

Στη Χίο, η μεγάλη πανήγυρη της Μεταστάσεως της Θεοτόκου εορτάστηκε στο πανηγυρίζοντα παρεκκλήσιο που βρίσκεται στην περιοχή Φραγκοβούνι στον Κάμπο Χίου.

Πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή των ενοριτών, αλλά και των φίλων του παρεκκλησίου, το οποίο βρίσκεται σε μία υπέροχη περιοχή γεμάτη κήπους και δέντρα, που προσφέρουν δροσιά αυτή τη θερμή περίοδο. Μαζί με τον εφημέριο συλλειτούργησε και ο αειθαλής και σεβαστός π. Δομίνικος Ψάλτης.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ένα ζευγάρι από το Ντιτρόιτ της Αμερικής,  γιορτάζοντας το χρυσό ιωβηλαίο των 50 χρόνων γάμου τους, ανανέωσε τις γαμήλιες υποσχέσεις και ευλογήθηκαν ξανά τα δαχτυλίδια τους.

Στο τέλος προσφέρθηκε το καθιερωμένο κέρασμα σε όλους.

Στη Μυτιλήνη, ο εφημέριος π. Λέων τέλεσε την Θεία Λειτουργία της παραμονής την Τρίτη 14 Αυγούστου. Στην ενορία Μυτιλήνης σημαντικότατη βοήθεια προσφέρει και φέτος το καλοκαίρι ο π. Μάρτιν από την Ολλανδία, ο οποίος, ενώ κάνει τις διακοπές του στον Μόλυβο, ήδη από τα μέσα Ιουλίου κατεβαίνει κάθε Κυριακή στην πόλη της Μυτιλήνης και τελεί τη Θ. Λειτουργία, και θα συνεχίσει να την τελεί μέχρι και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου. Η ενορία μας τον ευχαριστεί θερμά!

π.Λ

[module-797]

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 12 Ιουνίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 12 Iουνίου 2024     Το Πνεύμα και η Νύμφη. Το Άγιο Πνεύμα καθοδηγεί τον λαό

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου