Προσοχή!!! – Προσοχή!!!

Προσοχή!!! – Προσοχή!!!


– Καλημέρα σας, είμαι ο Δήμαρχος της …..  ( από ένα μακρινό νησί) μπορώ να μιλήσω με τον……………;

– Ένα λεπτό παρακαλώ!

– Εμπρός! Τι κάνεις Κύριε Δήμαρχε; Όλα καλά;

– Δόξα τω Θεώ.  Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας με πήρε τηλέφωνο και με παρακάλεσε να σας ζητήσω να επικοινωνήσετε μαζί του. Μου ζήτησε και το τηλέφωνό σας. Είναι για κάτι καλό και αν μπορείτε να τον πάρετε  στο τηλέφωνο ……..

Πήρα πράγματι τον αριθμό τηλεφώνου που μου έδωσε ο Δήμαρχος, αλλά ήταν κατειλημμένος. Αφήστε έλεγε το όνομά σας και  θα επικοινωνήσουμε μαζί σας. Πράγμα που έγινε κάποια άλλη στιγμή.

Εμπρός, ο……..;

– Ο ίδιος!

-Είμαι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας (ακολουθούν πολλά και ενορχηστρωμένα κομπλιμέντα για το άτομό μου) Θα ήθελα να  αποταθώ στην ευαισθησία σας  και να σας ζητήσω να βοηθήσετε κι εσείς ένα νέο άνθρωπο που πρέπει να πάει στο εξωτερικό για μια σοβαρή εγχείριση. Θέλω σας παρακαλώ να κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για να συγκεντρώσουμε το απαραίτητο ποσό τόσο για το ταξίδι του όσο και για τη θεραπεία του.

– Ναι, κύριε Πρόεδρε, θα κάνω ότι μπορώ, για να συμβάλλω και εγώ έστω και με μια μικρή μου συμμετοχή.

Έρχεστε συχνά στην Αθήνα; Σας παρακαλώ όταν  κάποια φορά βρεθείτε στην Αθήνα, θα ήθελα να σας γνωρίσω από  κοντά. Είμαι πάντα στη διάθεσή σας, για κάθε εξυπηρέτηση που θα χρειαστείτε. Κρατείστε και το τηλέφωνο του Γραφείου μου, που είναι ……..

Όταν έκλεισα το τηλέφωνο,  άρχισα να κάνω μερικές σκέψεις στο μυαλό μου.  

Κάποια στιγμή ξαναπήρε εκείνος τηλέφωνο να με παρακαλέσει να μην καθυστερήσω τη χρηματική βοήθεια, διότι πρέπει μέχρι αύριο να κατατεθεί το ποσό που θα αποφασίσω, στο Κεντρικό ΕΛΤΑ της…… στο όνομα…… (όχι στο δικό του). Αυτό το άτομο θα παραλάβει το ποσό και  θα το παραδώσει στον άρρωστο.

Τότε θυμήθηκα ένα τραγούδι του Βοσκόπουλου που έλεγε: «Ψύλλοι στ’ αυτιά μου μπήκανε πως κάποιος άλλος ήτανε»!

Έκανα κάποιες έρευνες και οι ψύλλοι στ’ αυτιά μου μαζευόντουσαν όλο και πιο πολλοί!

Ξαναπήρα τηλέφωνο τον  κύριο Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας! Πάλι μιλούσε ο αυτόματος. Κάποια στιγμή με πήρε ο ίδιος και δε με βρήκε . Πέρασαν κάποιες ώρες και με ξαναπήρε!

– Θέλετε κάτι και με ζητήσατε στο τηλέφωνο;

Θέλω να σας πω, ότι μίλησα με το οικονομικό  συμβούλιο της υπηρεσίας μου και θέλει να βοηθήσει στην υπόθεση για την οποία  ενδιαφέρεστε και εσείς προσωπικώς!  

Το συμβούλιο θέλει  να στείλει ένα σεβαστό ποσό, γι’ αυτό σας παρακαλώ να μου στείλετε ένα έγγραφό σας. Η προσωπικότητά σας και το έγγραφό σας θα παίξει μεγάλο ρόλο στο μέγεθος του ποσού που θα αποφασίσει το συμβούλιο.   

– Ξέρετε δε συνηθίζω να στέλνω έγγραφα αυτού του είδους.

– Θεωρώ απαραίτητο το έγγραφό σας  και την υπογραφή σας, για να πετύχουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσό βοηθείας.  Στείλτε το με φαξ, όταν το ετοιμάσετε. Αν όχι σήμερα το βράδυ, τουλάχιστο μέχρι αύριο το πρωί.

– Πείτε μου τον αριθμό του Φαξ, διότι δεν πρέπει να χάνουμε καιρό η όλη υπόθεση πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι αύριο.

Μπορείτε να το στείλετε στο φαξ  με  αριθμό……

‘Όταν έφθασε το αύριο δηλαδή χθες 23/3/2017 ξανατηλεφώνησε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και με ρωτούσε για τον καιρό που κάνει στο νησί. Τον διαβεβαίωσα ότι είναι πολύ καλός. Αλλά δεν έλαβα ακόμη το φαξ με το έγγραφό του.

– Ναι, ξέρετε, μου είπε, τελικά βρέθηκε κάποιος άλλος ευεργέτης και καλύφθηκε  το ποσό. Δεν χρειάζεται να στείλετε και εσείς.  Πάντως είναι σαν  να κάνατε το καλό και σας ευχαριστώ. Μην ενοχλείστε.

– Ακούστε με κύριε, όποιος και αν είστε, διότι σίγουρα δεν είστε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Να πάψετε και εσείς να ενοχλείτε και μάλιστα με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο. Εγώ είναι σαν να έκανα το καλό, αλλά εσείς σταματήστε να κάνετε το κακό. Σταματήστε να  εμπλέκετε σοβαρές προσωπικότητες  στις εγκληματικές πράξεις σας. (και έκλεισα το τηλέφωνο)

Επειδή είναι  η τέταρτη περίπτωση παρόμοιου «συστήματος» απόσπασης χρημάτων, ας είμαστε όλοι  πιο προσεκτικοί. Ήδη από τις τέσσερις, μέχρι τώρα περιπτώσεις κλοπής χρημάτων που υπέπεσαν στην προσοχή μου, αποφύγαμε τις τρεις.

Προσοχή λοιπόν Προσοχή!

Είναι βέβαιος πως αυτοί οι άνθρωποι ή και κάποιοι άλλοι θα μπλέξουν κάποια στιγμή και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!!!!

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου