Προσοχή! Είναι ο Πάπας Φραγκίσκος

5

Προσοχή! Είναι ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος, την ημέρα της γιορτής της Αμιάντου Συλλήψεως, επιστρέφοντας στο Βατικανό, αφού απέδωσε τον φόρο τιμής στο ομοίωμα της Παναγίας στην Piazza di Spagna, την επίσκεψή του στην Βασιλική της Santa Maria Maggiore και στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, σταμάτησε μπροστά από τη φρουρά, όπου στους Ιταλούς στρατιώτες έχει ανατεθεί η ασφάλεια της Πόλης του Βατικανού, οι οποίοι ανήκουν στο Σώμα των Lancieri di Montebello.

4

Η χειρονομία του Πάπα για όσους κάνουν μια απαιτητική υπηρεσία
Ο Πάπας βγήκε από το αυτοκίνητο και χαιρέτησε, ένας προς έναν, τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς. Αφού τους ευχαρίστησε για την υπηρεσία που δίνουν, ο Άγιος Πατέρας τους άφησε ένα δώρο. Τα συναισθήματα του στρατού για τη στοργική χειρονομία του Πάπα Φραγκίσκου ο οποίος απευθύνεται σε όσους εκτελούν μια απαιτητική και υπεύθυνη υπηρεσία, 24 ώρες την ημέρα, στον ήλιο ή στη βροχή, σε ζέστη και κρύο, είναι χειροπιαστό.
Μια συνάντηση που δίνει ακόμη περισσότερο νόημα στα επόμενα Χριστούγεννα
«Η συνάντηση με τον Πάπα ήταν πραγματικά συναρπαστική. Μετέδωσε αυτή την απλότητα και την γλυκύτητα που μέχρι τώρα είχα δει μόνο από τις τηλεοπτικές εικόνες». Αυτά είναι τα λόγια για το Vatican News-Radio Vaticana του Βατικανού του Αξιωματικού των dei Lancieri di Montebello, τον Giulio Marini, ο οποίος κατάγεται από το Abruzzo, ο οποίος κατείχε χθες το ρόλο του επικεφαλής όταν ο Πάπας σταμάτησε να τον χαιρετήσει και μαζί με αυτόν και τους άλλους στρατιώτες.
Ο Πάπας μας ευχαρίστησε – είπε – για την υπηρεσία μας, την οποία εκτελούμε τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και το βράδυ. Για εμάς αυτό είναι ένα θερμό καθήκον, αλλά το να δεχθούμε τα λόγια ευγνωμοσύνης του Πάπα, έδώσε ακόμη περισσότερο νόημα στο έργο μας. Τότε μας έδωσε επίσης μερικά χριστουγεννιάτικα γλυκά. Το συναίσθημα δεν μου επέτρεψε χθες να πω τίποτα στον Πάπα, αλλά σήμερα θέλω να ευχαριστήσω τον Άγιο Πατέρα από τα βάθη της καρδιάς μου, που μας χάρισε μια αξέχαστη στιγμή. Και χάρη σε αυτόν τα Χριστούγεννα, παρά τις δυσκολίες που επιβλήθηκαν από την πανδημία, σίγουρα θα είναι πιο αληθινά, πιο εγκάρδια.

Μετάφραση: π. Ιωαν. Σκλ.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 18-19.5.2024

Οικισμός Ενορία  18 -19 Μαΐου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 18/5 Σάββατο   18.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 18/5 Σάββατο   09.00 Θεία

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου