ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΙ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΙ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ

Χθες το μεσημέρι, Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019,  έφθασε από την ενορία της Μεταστάσεως της Θεοτόκου του Κινίου Σύρου, μία αντιπροσωπεία ενοριτών  με επί κεφαλής τον εφημέριο τους π. Ανδρέα.

Η πρώτη του επίσκεψη στην Τήνο έγινε στον Μοναστηριακό ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα της Χώρας Τήνου. Εκεί ρους περίμενε ο Αρχιεπίσκοπός μας π. Νικόλαος, ο οποίος τους υποδέχτηκε και τους ενημέρωσε εν συντομία για την ιστορία του Ναού και της ζωής της Εκκλησίας μας στην Τήνο.

Ο ίδιος ο εφημέριος  τους αναφέρθηκε στη δομή των σημερινών ναών μετά τη λειτουργική μεταρρύθμιση που ήταν αποτέλεσμα της Β’ Συνόδου του Βατικανού.

Ο σκοπός της επίσκεψής της Καινής αντιπροσωπεία ήταν το  τερπνόν μετά του ωφελίμου, γι’ αυτό και το απόγευμα συμμετείχαν στον καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα της Τήνου, όπου τελέστηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική θεία Λειτουργία.

Είναι όμορφο όλες οι ενορίες της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα να αποτελέσουμε με τη χάρη του θεού και τη βοήθεια της Παναγίας ένα ζωντανό ροδάριο

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου